Pet najpoznatijih ISTORIJSKIH FOTOGRAFIJA koje kruže internetom, a ZAPRAVO SU POTPUNO LAŽNE (FOTO)

MGM studio
Printscreen

Ovo su istorijske fotografije koje su izazvale pravu pometnju jednom kada su se pojavile, samo da bi se kasnije ispostavilo da su - lažne!

 

Internet je u mnogo čemu olakšao živote milionima ljudi. Danas je svaku informaciju moguće proveriti, kao i doći do bilo kod podatka ili osobe ma koliko ona bila udaljena. Ipak, tehnologija radi i “u obrnutom smeru”, pa se lažne vesti šire brzinom munje i nemoguće ih je zaustaviti.

Ovo su neke istorijske fotografije koje su izazvale pravu pometnju jednom kada su se pojavile, samo da bi se kasnije ispostavilo da su – lažne!

Stiven Hoking na maršu protiv rata u Vijetnamu 1968. godine

Videli ste ovu sliku? Zaista šalje moćnu poruku. Jedini problem? Na njoj nije čuveni naučnik Stiven Hoking!

“The National Portrait Gallery” u čijem vlasništvu se nalazi fotografija potvrdili su da je na njoj nepoznati muškarac i izdali saopštenje kojim se izvinjavaju svima koje su doveli u zabludu. 

Lav Leo, maskota filmskog studija MGM, snima logo te kompanije

Prizor je zgrozio sve ljubitelje životnja, kao i organizacije za zaštitu, ali ispostavilo se da je potpuno lažan, a slika fotošopirana.

Zapravo – lav iz izraelskog zoološkog vrta je imao tumor na mozgu, uspavan i odveden u veterinarsku bolnicu na skener.

 

Dve žene prvi put nose kratke pantalone javno 1937. godine

Kada je fotografija krenula da kruži u opisu je pisalo da je reč o dve devojke koje po prvi put nose kratke pantalone u javnosti i da je prizor bio toliko skandalozan da je izazvao saobraćajnu nesreću koja se takođe vidi na fotografiji.

U stvarnosti, fotografija jeste autentična, ali je čitava scena montirana i trebalo je da bude komična.

Džon Kenedi i Merilin Monro u zagrljaju

Afera između američkog predsednika Džona Kenedija i glumice Merilin Monro jedna od najkontroverznijih i nikada dokazanih teorija zavere istina je da ne postoje fotografije njih dvoje u zagrljaju.

One koje kruže internetom delo su Alisona Džeksona, umetnika poznatog po tome što unajmljuje dvojnike poznatih i onda ih fotografiše u neobičnim i nedoličnim pozama.

Nacisti su imali slatkiše sa svastikom

Nacisti jesu jako dobro “brendirali” svoju sumanutu ideologiju i jesu stavljali svastiku na sve, ali ipak nikome nije palo na pamet da kukasti krst doda na sladoled. Sporna fotografija je zapravo scena iz filma “Eine Liebe In Deutschland” (“Ljubav u Nemačkoj”) iz 1983. godine.