HOROR PLASTIČNIH OPERACIJA: Metode ulepšavanja starih zvezda Holivuda zbog kojih će vam DRAGO ŠTO NISTE POZNATI

Merilin Monro
Printscreen

Najveći promoteri plastične hirurgije su svetske zvezde šou biznisa, a ako mislite da se danas preteruje sa intervencijama pogledajte kako je bilo u ne tako bliskoj prošlosti!

 

Svako doba nosi svoje trendove i nameće viziju lepote, ali jedno se ne menja – od šoubiz zvezda oduvek se očekivalo da budu lepotice koje osvajaju svojim izgledom

Plastična hirurgija danas pruža neslućeno mnogo mogućnosti, a nekada nije bilo tako. Ipak, zvezde su se i tada ulepšavale, samo na puno kreativniji i bolniji način.

Elektroliza kose

 

U zlatno doba Holivuda, crta vlasišta kao i ideal belih lepotica je bio vladajući trend. Na primer, Rita Hejvort koja je rođena kao Margarita Karmen Kansino je poreklom Španjolka, a bila je prinuđena obojiti svoju kosu u crveno, da bi se rešila niske linije rasta kose, specifične za latino ljude.

Kako bi preoblikovala liniju rasta kose, Rita Hejvort je godinu dana redovno odlazila na elektrolizu, koja je uključivala “šokiranje” folikula dlake metalnom sondom, kako bi se uzrokovao trajni gubitak kose. Rezultat? Čelo bi se povisilo od pola do punog centimetra zauvek. No, čini se da je to bila mala cena za pomoć u izgradnji karijere.

Tom zahvatu podvrgla i Merilin Monro, što postaje očigledno poređenjem njenih starijih i novijih fotografija.

Vađenje zuba za istaknute jagodice

 

Marlen Ditrih je postala slavna po svom specifičnom izgledu istaknutih jagodica, ali izgleda da one nisu bile stvar urođene strukture kostiju. Prema pričama, nemačko-američka lepotica je, da bi istakla tu karakteristiku lica, izvadila svoje zdrave kutnjake. 

Iz te perspektive, današnji fileri za lice zvuče kao mačiji kašalj.

“Old school” fejslifting

U slučaju da ste sumnjali, Ditrih je imala visok prag tolerancije na bol, što osim njenih zubarskih trikova dokazuje i način podmlađivanja.

Marlen je bila obožavateljka tzv. Krojdon metode fejsliftinga. Ona je koristila hiruršku traku za zatezanje, kao i strateško zaokretanje delova kose uz lice kako bi se koža zategla prema glavi.

Da li je operisala nos?

 

Za razliku od danas, kad je manje više svaka zvezda “sredila” svoj nos, nekad je to bio puno riskantniji zahvat. Ipak, to ne znači da ga niko nije radio. Navodno je rendgenski snimak glave Merilin Monro pokazao da je ona na nosu izvela neku vrstu zahvata.

Pogledajte kako se to radilo u snimku:loading...