Fotografija žrtve vulkana Vezuv, koji je 79. godine uništio gradove Pompeju, Herkulaneum i Stabiju, postala je viralna nakon što ju je objavio arheološki muzej koji se nalazi na tom području.

Skoro 2.000 godina kasnije fotografija jedne od žrtvi erupcije vulkana Vezuv postala je viralna iz vrlo očiglednog razloga – njegove poze.

Internet je momentalno fotografiju nazvao “pompejski masturbator“, a čovek na slici je jedna od 11.000 žrtava najveće erupcije Vezuva. “Umro je radeći ono što voli“, “Ovo sam ja u prošlom životu“, samo su neki od komentara internet korisnika.

Ipak, ekspert za vulkane kaže da čovek nije umro dok je masturbirao, već od ekstremnog toplotnog šoka izazvanog oblakom rastopljenog pepela i vrelih gasova.

Ne radi se o čoveku koji masturbira i to uopšte nije mesto da se diskutuje o tako nečemu – rekao je dr Pjer Paolo Petrone, vulkanolog za “Dejli Dot“ i dodao da su pompjeske žrtve preminule jako brzo.

Na slici se nalazi odrasli čovek koji je preminuo od mešavine vrelog gasa i pepela, a položaj ruku pokazuje da mu je stalo srce. Mnoge žrtve su pronađene u čudnim pozama ruku i nogu zbog kontrakcije ekstremiteta koja nastaje usled toplotnog šoka – zaključio je.loading...