POZNATI KOJI SU UMRLI OD SIDE: Milioni su ih obožavali, doživeli su tragičan kraj, ali i ostali VANVREMENSKE ZVEZDE

Fredi Merkjuri bio je među prvim poznatim ličnostima koji su priznali da imaju sidu i na taj način skinuli stigmu koja je pratila ljude zaražene HIV-om.

Printscreen

Neki od tih slavnih ličnosti, aktivno se bore sa ovom bolešću, dok su drugi, nažalost, podlegli njenim posledicama.

Fredi Merkjuri

Fredi Merkjuri
Wikipedia

Fredi Merkjuri prva je svetska zvezda za koju je javno bilo poznato da je preminuo od posledica AIDS-a. Umro je od upale pluća izazvane AIDS-om 1991. Imao je samo 45 godina.

Ostaće zapamćen po karakterističnim nastupima uživo, opčinjavajućem vokalu i hitovima poput “Bohemian Rhapsody”, “We Are The Champions”, “Killer Queen”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Somebody to love”…

Merkjuri nikad nije krio od javnosti da ima biseksualne sklonosti, ali nije hteo da iznosi detalje o svom privatnom životu. Ipak, kada su mediji uspeli da saznaju da su pojedini bivši Merkjurijevi partneri preminuli od side, njegov ljubavni život našao se pod lupom.

Godine 1987. pevač je saznao da je HIV pozitivan. Odlučio je da to saznanje sakrije od drugih, a naročito od svojih bližnjih. Dobro čuvanu tajnu otkrio je tek 1991, i to 24 sata pre nego što je preminuo.

Budući da je bio jedna od najpoznatijih žrtava side, njegova smrt usmerila je pažnju javnosti na virus i pomogla u uklanjanju stigme sa bolesti koja je harala južnom Afrikom.

Rok Hadson

Smatra se jednim od najboljih glumaca svih vremena. Bilo je poznato da je gej, ali nikad to nije priznao u javnosti.

Dok je njegova karijera išla uzlaznom putanjom, Hadson i njegov agent Henri Vilson trudili su se da sakriju njegov privatni život od očiju javnosti. Godine 1955. časopis “Konfidešal” pretio je da će napisati članak kojim će razotkriti Hadsonov tajni homoseksualni život. Ubrzo nakon incidenta, Hadson se oženio sekretaricom svog agenta Filis Gejts. Godine 1958, Gejst se razvela od Roka Hadsona.

Objavio je da ima AIDS 1985. godine, a umro je samo tri meseca kasnije postavši jedna od prvih većih holivudskih zvezda koja je umrla od komplikacija povezanih sa sidom.

Entoni Perkins

Wikipedia

Najpoznatiji je po svojoj ulozi u filmu “Psiho”, iako je do tada već bio nominovan za Tonija i Oskara i osvojio Zlatni globus. Perkins je, prema vlastitom priznanju, osećao neugodnost u društvu žena te je najveći deo života imao homoseksualne odnose, usprkos toga što su ga pokušavale zavesti njegove filmske partnerke.

Godine 1971. je na snimanju “The Life and Times of Judge Roy Bean” imao prvu heteroseksualnu vezu s glumicom Viktorijom Principal. Dve godine kasnije se oženio sa fotografkinjom i bivšom manekenkom Beri Berenson.

Umro je od upale pluća 1992. uzrokovane AIDS-om, a uz njega je bila supruga i njihova dva sina.

TAJNI ŽIVOT NAJVEĆIH LJUBAVNIKA HOLIVUDA: Uvek su bili u društvu lepotica, a zapravo su VOLELI MUŠKARCE

Bred Dejvis

Najpoznatiji je po svojoj ulozi u filmu “Midnight Express”. Bio je bivši zavisnik o drogama, a voleo je i muškarce i žene i to je javno priznao. Saznao je da ima HIV 1985. ali morao je to da krije kako bi mogao da nastavi da radi i izdržava porodicu. Imao je suprugu i sina.

Njegova udovica Suzan Blustajn nastavila je da radi kao aktivistkinja u borbi protiv AIDS-a.

Artur Eš

Artur Eš
Wikipedia

Američki teniser se zarazio virusom 1988. godine, kada je primio krv tokom svoje druge operacije srca. Njegova bolest je bila tajna sve do 1992. godine, kada je časopis “USA Today” to otkrio.

Poslednje dane života proveo je pišući svoje memoare “Days of Grace”, koje je završio nedelju dana pred smrt.

TRAGEDIJA NAJLEPŠEG MOMKA NA SVETU: Sa 9 godina je radio, sa 15 bio zvezda, sa 23 već MRTAV I SLAVAN

Đia Mari Karangi

Đia Karangi
screenshot/youtube

Prvi pravi američki top model, prelepa, buntovna, slavna, do srži drugačija, beskrajno talentovana, ali nadasve usamljena i nesrećna, jer mada je imala sve što je oduvek želela, ljubav i sreća stalno su joj izmicali iz ruku. Sva tragedija lika slavne manekenka najbolje se vidi u njenim rečima: “Znam da je Bog imao velike planove za mene, ali mislim da nisu predodređeni za ovaj život”.

Iako je imala prilično uspešnu karijeru, odala se se heroinu. Nakon što je zavisnost uhvatila maha, njena karijera se sunovratila.

Preminula je u 26. godini nakon borbe sa sidom. O njenom životu snimljen je film 1998. godine u kojem je glavnu ulogu tumačila Anđelina Džoli.

TRAGEDIJA NAJLEPŠE ŽENE SVETA: Klanjali su joj se milioni, umrla je sa 26 i NA SAHRANU JOJ NIJE DOŠAO NIKO!

Eazy-E

Ovaj reper završio je na hitnoj zbog teškog napada nečega za šta je on mislio da je astma. Dijagnostifikovali su mu HIV i za manje od mesec dana umro je od komplikacija izazvanih AIDS-om.