PRAVI ŠVABA I PINKI ZAVRŠILI SU JOŠ TRAGIČNIJE! Film “RANE” snimljan je prema životu OVIH MLADIĆA (FOTO)

"Rane", kultni film Srđana Dragojevića, mračna je i bizarna priča o žestokim momcima s ulica Beograda devedesetih, a u osnovi ima istinitu priču o dvojici maloletnih kriminalaca tog vremena.

Printscreen

Pravi Pinki i Švaba bili su Marko Pejković Kameni i Mirko Bešević Beša, klinci s beogradskog asfalta koji su upali u svet “Vidimo se u čitulji” ekipe. Bili su bliski prijatelji, ali desilo se da je Kameni pucao u Bešu.

Kasnije, kako bi poravnao račune i spasao prijateljstvo, tražio je od ranjenog druga da mu vrati metak za metak – da ispali jednak broj metaka u njega. Obojica su preživeli tu noć, a njihova ispovest zabeležena je u dokumentarnom serijalu “Tragač”.

NAJVEĆA TAJNA “KO TO TAMO PEVA”: Film uopšte NIJE TREBALO onako da se završi ali je TITOVA SMRT sve promenila (VIDEO)

Dragojević je čuo priču i odlučio da na njoj zasnuje scenario. Navodno je izbegavao da pogleda reportažu jer nije hteo da previše utiče na priču, podelu uloga i režiju, ali kad ju je pogledao pošto je film završen, izjavio je da su ga zapanjile sličnosti između Beše i Kamenog i glumaca koji su igrali Švabu i Pinkija.

Izbor glavnog glumca je takođe bio jedinstven – Švabu i Pinkija su igrali Milan Marić i Dušan Pekić, mladić kojem je uloga Pinkija bila nažalost prva i poslednja.

O njegovom životu nije se znalo ništa! Izgovorio je JEDNU REČENICU i postao NAJVEĆA FACA “MARATONACA”

Dragojević je izabrao Dušana Pekića, iako se za ulogu prijavilo više od pet hiljada mladića. Činjenica da je Pekić imao sličnu životnu priču kao lik Pinkija kojeg je trebalo da glumi bila je presudna. Bila je to prva i poslednja Pekićeva filmska uloga, a umro je svega dve godine nakon snimanja.

Što se tiče tandema koji je inspirisao “Rane” – ni oni nisu imali velike šanse da prežive. Mirko Bešević Beša ubijen je 2001. u žestokom okršaju s policijom. Imao je 26 godina i 97 krivičnih dela. Marka Pejkovića je ubio “prijatelj” u Holandiji.