PRE 65 GODINA IZGUBILA JE TAŠNICU, a sada joj je vraćena! U njoj je pronašla karmin, ličnu i jedno PREDIVNO PISMO (FOTO)

Ko bi rekao da će jedna davnih dana izgubljena tašna biti pronađena posle 65. godina...

Pixabay.com

Marta Ina Ingam izgubila je svoju torbicu 1954. godine, u srednjoj školi u saveznoj državi Indiani (SAD), koju je pohađala. Ovih dana, nakon dugih 65 godina dobiće je nazad i to zajedno sa pozivnicom za matursku proslavu koja je bila spakovana unutra.

Kako je građevinska firma u okviru radova srušila deo srednje škole Džefersonvil, neko je u ruševinama pronašao davno izgubljenu torbicu.

U stilizovanoj svojevrsnoj vremenskoj kapsuli, bili su još neke slatke uspomene na srednjoškolske dane koje je Marta, sada 80-godišnjakinja, odavno otpisala, piše britanski Daily Mail.

U torbici je bio novčanik sa Martinom ličnom kartom, fotografije, isečeni novinski članci i papirići od bombona. Unutra je bio i raspored održavanja košarkaških utakmica, raspored vožnje autobusa, ruž koralno crvene boje i ukosnica.

Ali možda najzanimljivije od svega, unutra je i bilo pismo u kojoj jedan dečko poziva Martu da bude njegova pratnja na maturskoj proslavi.

“Draga Marti, čuo sam da te Pol pozvao da ideš s njim na maturu – ako nije, ja bih vrlo rado da ideš sa mnom. P.S. Ako si pristala na Polov poziv, molim te zaboravi da sam pitao. Ako te pitao, ali još nisi pristala, molim te razmotri moj poziv. S ljubavlju Torčer.”

U torbici je bilo još jedno pisamce od mladića Kartera.

“Pol je u redu dečko, ali nikad ga nećeš uloviti, prebrzo beži. Ha, ha, ha!”, stoji u pismu.

Direktorka škole Erin Bojorkez objavila je fotografiju torbice na Fejsbuk stranici škole i zamolila sve koji možda poznaju Martu da joj jave da je pronađena njena torbica. Informacija je ipak uspela da dođe do vlasnice koja danas živi na Floridi.

“Jako sam srećna što smo pronašli Martu. Ove nedelje torbica “putuje” za Floridu kod svoje vlasnice”, napisala je Erin.