Prepoznajete li ovu 19-godišnjakinju? Njeno pravo ime je NORMA, a znamo je pod sasvim DRUGIM IMENOM

Merilin Monro
Wikipedia.org

Devojka sa slike, fotografisana 1945. godine za časopis 'YANK' nimalo ne liči na sebe, a kao da je 'stotinama godina' daleko od onoga kakvu je poznajemo.

 

Foto: Wikipedia.org

Bez šminke, ukalupljena u ”crno-bele” fotografije, Norma Džin Mortenson nije nikako privlačila dovoljno pažnje koliko je htela. Međutim, neko je primetio njenu nesvakidašnju lepotu.

Mađarsko-rumunski fotograf Andre de Dienes rekao je tada o prelepoj mladoj devojci: ”Ona je kao čudo koje mi se dogodilo. Norma je anđeo, zemaljskog izgleda”.

Pretpostavljate li da je govorio o jednoj od najlepših žena tadašnjice Normi, kasnije poznatoj kao Merilin Monro?

 

Foto: Wikipedia.org

Njene prve fotografije pokazaju da je njena prirodna kosa bila tamno smeđa, kovrdžava, koju je zbog želja poslodavaca morala potpuno da promeni. Ali, to joj je u životu mnogo koristilo. 

Iako je rođena u sirotištu bolnice u Los Anđelesu, nije je sputalo da postane najveća svetska zvezda, koja je godinama mamila uzdahe muškaraca i posebno poštovanje izazivala kod dama tog vremena.

 

Foto: Wikipedia.org

Buran život obeležio je njeno bivstvovanje na zemlji, a nikako ne možemo da osporimo da je i dalje mnogi spominju kao ikonu lepote, a ima i onih koji i danas žele da dostignu njen ‘izgled’ i slavu koju joj nikako ne možemo osporiti.

Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Postoje indicije da je ubijena zbog ljubavne afere sa američkim predsednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala prekomernim uzimanjem lekova ili da je sebi smišljeno oduzela život, rešivši da okonča sa neprestanim razočarenjima u karijeri i ljubavnom životu.