PRERUŠENI HITLER: Pažljivo gledajte – da li na slici možete da PREPOZNATE nacističkog diktatora (FOTO)

Tokom 1940. godine kada je postalo izvesno da rat, koji je već više od godinu dana besneo u Evropi, neće lako biti završen i da će verovatno uvući u haos i do tada neopredeljene i neutralne države, vlada SAD je postala ubeđena da će Adolf Hitler u nekom trenutku pokušati da prerušen pobegne.

Hitler
Wikipedia

Da nije reč o fikciji govori i podatak da je američka Vlada dobar deo 1940. godine provela radeći na modelima maski koje bi Adolf Hitler mogao da iskoristi i kako bi prerušen izgledao.

AH, TI LUDI AMERIKANCI: Od svih čudnih projekata CIA tokom Hladnog rata, OVAJ JE BIO NAJBIZARNIJI

U to vreme su kao poster poternice agentima podeljene i ove fotografije:

US Government mockups of how Hitler could have disguised himself (1940s)

Pet godina kasnije, 1945. nakon što je izgubio rat Hitler je, zajedno sa Evom Braun, izvršio samoubistvo. Njihova tela su iznesena u dvorište Rajhstaga, polivena sa 200 litara benzina i spaljena.

Ipak, upravo nepostojanje zemnih ostataka dalo je povoda za mnogobrojne teorije zavere. Osim zvanične verzije smrti skoro odmah su se pojavle i tvrdnje da je Hitler nekako uspeo da pobegne.

Da li biste mogli da postanete FBI AGENT? Oni rešavaju TEST OD DVA PITANJA, a sada možete da PROBATE I VI (FOTO)

Po nekim teorijama, umro je tek 1962. godine u Argentini gde je živeo sa lažnim identitetom. Ako je ovo tačno, možda je izgledao upravo kao neki od ovih modela.

Što se ovih fotografija tiče, one su ostale nepoznate sve do 1990. kada ih je objavio nemački magazin Špigel.