PRVA CRNA UDOVICA: Svinje je hranila muževima, decu je UBIJALA BEZ MILOSTI, a iza svega se krio SUROV MOTIV

Gledano sa strane, činilo se da je Bel Gunes najnesrećnija žena na svetu. Svaka kuća koju bi kupila je izgorela, umirali su joj i muževi i verenici, a smrt nije zaobišla ni njenu decu... Ipak, istina je bila daleko drugačija i - mnogo groznija!

Bela Sorenson Gunes
Printscreen

Bel Gunes poznata je i kao Plavobrada Dama. Bila je visoka 183 centimetra, teška preko 90 kilograma. Ubila je većinu svojih ljubavnika i svoje dve ćerke – Mirtl i Lusi. Ne postoje dokazi, ali smatra se da se zapravo rešila i oba svoja supruga i sve dece.

Pretpostavlja se da su centralni motivi njenih ubistava bili finansijski – životno osiguranje, novac i druge vrednosti, ali i uspešna eliminavija svedoka. Ova veoma snažna žena ubila je između 25 i četrdeset osoba u periodu od nekoliko decenija.

Šta je uticalo na to da se Bel postane monstrum?

“Paklena Bel” ili “Crna udovica”, kako su je još zvali, rođena je kao Brunhilda Gunes 1859. godine u Selbuu u Norveškoj, kao najmlađe od osmoro dece. Godine 2006. u Irskoj je snimljen dokumentarni film o njenom životu, u kome se tvrdi da je postala nasilna nakon što ju je jedan bogataš napao trudnu i šutnuo u stomak kada je imala 17 godina. Pobacila je i to je uticalo na promenu njene ličnosti.

MLADIĆ IZ PAKLA: Ubio je PREKO 70 LJUDI, a kada su ga pitali ZAŠTO SE NE KAJE, dao je JEZIV ODGOVOR

Muškarac je nedugo potom preminuo od, kako je izgledalo, trovanja, ali niko nije mogao da dokaže šta mu se zaista desilo. Pošto je prikupila dovoljno novca, Brunhilda je otišla u Ameriku, prateći stope starije sestre Neli. Baš kao i ona, i Brunhilda je promenila ime 1881. godine, postala Bel, i zaposlila se kao služavka u SAD-u.

Prva žrtva je bio prvi suprug

Bel Gunes sa svoje troje dece, Foto: Wikipedia

Bel se udala za Medsa Sorensena iz Čikaga 1893. godine, koji će biti njena prva žrtva. On je bio vlasnik prodavnice koja je godinu dana kasnije izgorela. Bel i Meds kupili su drugu kuću od novca koji su dobili od osiguranja. Moguće je da je taj požar izazvala i sama Bel.

Par je imao četvoro dece – Kerolajn, Aksela, Mirtl i Lusi. Sa njima je živela i tinejdžerka Džejn Olsen, koju su usvojili i koja im je pomagala u domaćinstvu.

Kerolajn i Aksel umrli su kao mali, od kolitisa (koji ima simptome veoma slične trovanju). Bili su osigurani (što jeste bilo neobično kada se uzme u obzir da je reč bila o maloj deci) pa je nakon njihove smrti porodica dobila novac.

Da li ste čuli za Teda Bandija? Bio je zanosno lep, užasno pametan i NAJSTRAŠNIJI SERIJSKI UBICA ikada

Sorensen je preminuo 1900. godine, na dan kada su se njegove dve životne polise preklapale tako da je Bel dobila dve isplate za jedan život. Zvanično, srce je prestalo da mu radi. Nezvanično, otrovan je strihninom.

Drugog muža ubila mašinom za meso?

Godine 1901. Bel je iskoristila novac koji je imala da kupi farmu u Indijani. Veoma brzo deo tog imanja je izgoreo i, pogađate, Bel je dobila novac od osiguravajuće kuće.

Nedugo potom, Paklena Bel upoznala je Pitera Ganesa, drugu ljubav svog života. On je bio udovac sa dve ćerke. Mlađa ćerka je umrla malo posle venčanja, a uzrok smrti je nepoznat. Zna se samo da je bila sama sa Bel.

Piter je izgleda znao da nešto nije kako treba i drugu ćerku je poslao rodbini. Na kraju, ona će biti jedino dete koje je preživelo Gunes. Da je bio pametan i on bi otišao…

LICE MONSTRUMA: Ova žena i njena porodica počinili su jedan od NAJSTRAŠNIJIH ZLOČINA u istoriji Amerike

Nedugo potom, usvojena ćerka Džejn je zatekla Bel kako plače nad telom Pitera Ganesa, koga je ubila mašina za meso koja mu je, nesrećnim slučajem, pala na glavu.

Bilo je onih koji su posumnjali da je Bel kriva, ali je ona tvrdila da nije i – ljudi su joj poverovali! Pošto je bila trudna, veruje se da se zbog toga izvukla. Šest meseci kasnije rodila je njihovog zajedničkog sina Filipa.

Da li je Bel poginula?

O Bel i njenoj farmi u kraju su nakon toga počele da kruže strašne priče. Navodno su je posećivali mnogi muškarci kojima se nakon toga gubio svaki trag. Pričalo se da ih “crna udovica” ubija, pljačka i nakon toga tela daje svinjama.

Ganesova je nastavila da ubija sve dok nije navodno poginula u požaru 1908. godine.

Godine 1908. farma je izgorela do temelja. U zapaljenoj kući pronađena su četiri leša – tri Beline dece –  Lusi, Mirtl i Filipa, koja su još bila u krevetima i obezglavljeno žensko telo. Nikada nije potvrđeno da li je to bila Bela, mada je pored tela pronađena njena zubna proteza.

STRAŠNIJA OD VAMPIRA: Najsurovija žena serijski ubica u istoriji

Detaljna pretraga farme otkrila je ostatke 11 osoba, među njima i poćerke Dženi Olsen koja je “pobegla od kuće” 1906. godine.

Decenijama posle navodne pogibije, javljali su se svedoci koji su tvrdili da su videli “Paklenu Bel” koja je nastavila da živi onako kako je navikla.

Tome u prilog ide i jedan interesantan slučaj koji se dogodio u Los Anđelesu 1931. godine. U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala 71-godišnja Ešter Karlson, koja je čekala suđenje jer je otrovala muža. Bila je fizički slična Gunes i iste starosti. U torbici je imala fotografiju troje dece koja su neverovatno nalikovala deci Bel Gunes.