RAZMAŽENA VOJVOTKINJA: Spavala je sa 88 muškaraca, vodila BLUDNI ŽIVOT, a najpoznatija je po ŠOK FOTOGRAFIJI

Nije njena krivica što se rodila okružena bogatstvom i privilegijama – čitav život nije ni pristavila čajnik na šporet, napravila najprostije jelo ili namestila krevet, ali je Margaret Vingam, vojvotkinja od Argajla, pogoršala ishod svake situacije.

Wikipedia/Allan warren

Njen otac Džordž bio je brilijantni inženjer i biznismen. Gradio je pruge i mostove u Kanadi i Egiptu. U dvadesetim godinama prošlog veka zaradio je milione investirajući u firmu koja je pravila veštačka vlakna i ženski donji veš. Margaretina majka Helen došla je iz velike porodice i nije imala “pravi posao”.

Stoga je Margaret bila stalno rastrzana između bogatstva i snobizma. Uprkos svojoj tituli, bila je pomalo van visokog društva. U novoj knjizi o životu vojvotkinje, “The grit in the pearl: The scandalous life of Margaret, Duchess of Argyll” autorke Lindzi Spens – čije navode prenosi “Dejli mejl”, piše da je njena lepota bila hladna i da je imala “neuzdrmane stavove” sve do kraja svog života.

HITLEROVA “PLAVOKOSA AVET”: Bila je lepa, opasna po život i JEVREJKA koje su se PLAŠILI SVI JEVREJI

Kao primer navodi se slučaj kad je jedan gost na Margaretinom prijemu uzeo satenski jastuk i seo na pod.

– Kakva dobra zabava, Margaret. Hajde da razmenimo tračeve – rekao je on.

– To nije takva vrsta zabave, niti je to takva vrsta jastuka – odgovorila je ona i izmakla gostu jastuk.

TUŽNA OSOBA

Wikipedia

Laka žrtva za ismevanje, Margaret je u ovoj biografiji prikazana kao tužna osoba, osuđena da postoji u svetu u kom su svi muškarci za ženu želeli “lepu lutku bez mozga”.

Majka joj je branila da čita kako ne bi morala da nosi naočare jer bi joj to pokvarilo izgled. Mucala je, što se smatralo hendikepom. Odrasla je po hotelskim sobama, a po završetku škole krenula je na časove plesa i dikcije, te išla na tenis. Tema seksa je, međutim, bila tabu.

– To je ona užasna stvar sa kojom mi žene treba da se nosimo. Mi sklopimo oči i podnosimo – rekla je jednom.

Zabava povodom uvođenja Margaret u društvo, priređena u maju 1930, koštala je njenog oca 40.000 funti. Haljinu joj je sašio Norman Hartnel. Margaret je 27. maja predstavljena kraljevskoj porodici u Bakingemskoj palate i nazvana je Debitantkinjom godine.

Bila je NAJLEPŠA JUGOSLOVENKA IKADA, udvarači su joj “jeli iz ruke”, a onda se UBILA – niko ne zna zašto!

Bila je jedino dete u svojoj porodici, nije bila vešta u sklapanju prijateljstva i imala je užasan ukus za muškarce. Kad je imala 19 godina često je upadala u veridbe, obično istovremeno sa nekoliko muškaraca.

Među njenim ljubavnicima su bili “Vinki”, nećak Nensi Astor koji je u 17. već bio alkoholičar, Dejvid Niven, glumac s kojim je zatrudnela i onda otišla na skup i tajni abortus.

Margaret je zvanično verena za Erla od Vorvika, ali je venčanje u Vestminsterskoj opatiji otkazano kad je njegova sopstvena majka rekla da je on lažov loših manira i da kopa nos. Margaretin prvi stvarni muž bio je bogati Čarli Svini, koji je nikada nije voleo.

– Bila je uobražena, izbegavao sam njeno društvo – rekao je on.

ODLAZAK U SAD

Na njihovom venčanju u februaru 1933. bilo je 2.000 gostiju. Ono što je Svini cenio bila je darežljivost njegove novostečene porodice, koja je platila kuću za mladence u Belgraviji, distriktu Londona, sa šest slugu. Kuća je bila opremljena belim nameštajem, zidovima prekrivenim ogledalima i luksuznom kadom.

Ali, par je imao problema da zasnuje porodicu. Usled stresa koji je doživela tokom počasnog plotuna povodom rođendana kraljice Meri u Hajd parku, Margaret je pobacila. Kasnije je rodila dvoje dece, Franses i Brajana, za koje se starala dadilja dok su roditelji bili na turneji po Evropi u svom “Rols-rojsu”.

Margaret je 1943. imala nesreću, kad je upala u otvor lifta sa 12 metara visine i pala na kolena. Povredila je i glavu, na kojoj je imala 30 šavova. Oštećeni su joj i olfaktorni nervi, pa je izgubila osećaj za miris i ukus.

PRAVE ZLATOKOSE: Sedam sestara koje su ZBOG KOSE postale NAJSEKSIPILNIJE OSOBE Viktorijanske ere

Možda baš zbog toga, Margaretino ponašanje je postalo neobično.

Otišla je sama u Sjedinjene Države na jeftinom brodu i obolela od skorbuta. Čarli je zatražio razvod 1947, a Margaret je upoznala Jana Kempbela, 11. vojvodu od Argajla. Svi koji su ga znali su govorili da je oportunista, kockar i alkoholičar koji je dugovao 200.000 funti. Već se dva puta ženio i bio je nasilan prema suprugama.

– Privukao me je ovaj problematični čovek – rekla je Margaret.

Venčali su se 1951. Koristeći se očevim novcem ona je obnovila zamak Inverarej sa 88 soba, dok je njen muž ostao u hotelu u Londonu, gomilajući račune. Jednom kad se dokopao njenog novca, retko joj se i obraćao.

“ČOVEK BEZ GLAVE”

Wikipedia/Allan warren

Ni ona nije zaostajala. Margaretino ponašanje je postalo bizarno, pa je tako krivotvorila pisma u kojima je tvrdila da su Janovi sinovi iz ranijih brakova nezakoniti. Njen plan je bio da rodi naslednika, pa je stavljala jastuke u stomak pretvarajući se da je trudna i na kraju pokušala da kupi bebu u Veneciji i Poljskoj. Nije uspela.

U međuvremenu, Jan je provalio u fijoku njenog radnog stola i otkrio “Polaroid” fotografije Margaret tokom seksa sa drugim muškarcima. Najpoznatija je ona sa “čovekom bez glave”, na kojoj Margaret pozira gola sa biserima, usred seksa sa muškarcem čija je glava ispala iz slike.

ČUDESNA SUDBINA “NAJLEPŠE DEBELE DAME”: Imala je 250 KILA, ugojila se zbog muža, a onda SMRŠALA zbog sebe

Tokom razvoda sud je odredio da Margaret plati račun od 50.000 funti i optužena je za nimfomaniju. Kako bi se dokazalo da na fotografijama nije Jan, on je morao da se podvrgne pregledima i ponižavajućem iznošenju svojih dimenzija u javnosti.

Jan je sudu obezbedio listu od 88 muškaraca za koje je tvrdio da su spavali sa njegovom ženom, a na njoj su se našli i dva vladina ministra i tri člana kraljevske porodice, piše “Skotsman”.

Smatralo se da je “čovek bez glave” Daglas Ferbenks mlađi ili Dankan Sendis, vladin ministar i zet Vinstona Čerčila.

Margaret je godinama kasnije prodala svoje memoare, otvorila kuću za javnost i preselila se u apartman u hotelu “Grosvenor haus”, prostor koji je ispunila sa 40 perika na drvenim postoljima. Tužila je sobaricu jer ju je nazvala “glupom, matorom kuč**om”, a  izbačena je jer nije plaćala apartman.

Otišla je u dom za stare osobe u Pimliku, gde je umrla 1993, misleći da je na transatlantskom kruzeru.

– Ima još tri dana do Sauthemptona – bile su njene poslednje reči.