Seks u “pogrešnoj pozi” može da ubije! SAVETI ZA BRAK Viktorijanaca zbog kojih će vam biti drago što živite u 21. veku

Zbog strogih normi ponašanja kada je u pitanju seks tokom 19. veka, viktorijanski muškarci su često prikazivani kao razvratni dok se od žena očekivalo da čuvaju svoju čast i nevinost po svaku cenu. Sve je to bilo jako licemerno jer je seks sa jedne strane posmatran samo kroz prizmu reprodukcije, dok su sa druge strane ovakvi priručnici o "odnosima u krevetu" redovno štampani.

Viktorijanci
Wikipedia

Časopisi, priručnici i knjige objavljivani tokom 19. veka u viktorijsanskoj Engleskoj sadržali su mnoštvo saveta o seksualnim odnosima i ponašanju u braku koji bi se danas smatrali veoma čudnim. Ovo su neki od njih:

Seks može da se praktikuje samo u braku

U praksi, ovo pravilo je naročito važilo za devojke koje su dobro morale da paze da čednost sačuvaju za brak. Ipak, na to nisu morale dugo da čekaju – većina viktorijanskih dama udavale su se pre 20. godine, piše portal Allday.com.

SMRT JE STRAŠNA, ali u Viktorijansko doba, kada je postojao OVAJ OBIČAJ, bila je JOŠ GORA (FOTO)

Dame, spremite se za prvu bračnu noć

Wikipedia

“Supruge, tokom prve bračne noći, morate da nađete način na zadovoljite supruga i njegove dugo potiskivane nagone, ali i da ga ostavite radoznalim kako bi želeo još.” Tj. ovo bar savetuje popularna onovremena autorka E. B. Dafi u svojoj knjizi “Odnosi polova” iz 1869. godine.

Vaš čitav brak zavisi od toga kako ćete se “pokazati” prve bračne noći

“Prva bračna noć je najvažniji trenutak u celom ženinom životu. Zbog toga, muškarci moraju mnogo da se potrude”, piše Vilijam Robinson, autor knjige “Znanje o seksu za muškarce” iz 1920. godine.

Ako je verovati dr Aštonu i njegovom priručniku iz 1861. godine razmak između obroka i seksualnog odnosa je od ključne važnosti za vaše zdravlje!

“Pravo vreme za seks je veoma važno odrediti jer nepažnja može dovesti do poremećaja varenja, loše probave i drugih stomačnih problema. Osobe koje imaju predispozicije za ove bolesti nikada ne bi trebalo da imaju odnose neposredno pre jela, a ni neposredno posle”.

Pravite se mrtve i čekajte da prođe: Stari SAVETI ZA DAME za SEKS U BRAKU od kojih će vas zaboleti glava

Seks u “pogrešnoj pozi” može da ubije ženu!

Dr. Ašton je pisao i o “pravilnim” i “pogrešnim” pozicijama za seks. U knjizi iz 1861. on navodi: “Svaka neprirodna poza može da ugrozi zdravlje žene i mnoge žene su već bile ozbiljno povređene i unesrećene za čitav život zbog nastranosti njihovih muževa.”

Ipak, u knjizi nema opisa “prave” poze kako se viktorijansko građanstvo ne bi zgrozilo ovim eksplicitnim opisima.

Dame, bračna sreća počiva na vašim plećima!

Žene
Wikipedia/Kheel Center

Ženama je savetovano da svoje muževe nikako ne ohrabruju izazovnom odećom ili pokretima. Čestitost doma zavisila je od njih. Zato nije bilo preporučljivo da ih supruzi vide dok se svlače ili čak i da im dodiruju golu kožu.

Nekome je ovo bilo smešno?! Stari Englezi nikada nisu bili zlato, ali OVAJ VIKTORIJANSKI OBIČAJ bio je PRAVA BOLEŠTINA

Seks služi samo za reprodukciju

Nije bilo razloga da osobe uživaju u seksualnim odnosima nakon što bi se pokazalo da je žena trudna. Seks tokom trudnoće je bio nezamisliv – delimično zbog straha da bi to moglo da naškodi bebi, a mnogo više zbog toga što se tada smatrao nepotrebnim.