SELMA VIŠE NE PUTUJE NA FAKULTET! Žena iz čuvene pesme Bijelog dugmeta proslavila 90. ROĐENDAN (VIDEO)

Čuvena grupa „Bijelo dugme“ ima brojne hitove, ali jedna ima romantičnu ljubavnu priču. Pesmu "Selma" napisao je Vlado Dijak posvetivši je devojci Selmi Borić u koju je bio zaljubljen i koja je baš ovih dana proslavila 90. rođendan.

Printscreen

Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova popularne muzičke grupe pre 2 dana je napunila 90 godina, ali se i dalje jasno seća Vlada Dijaka, poznatog pesnika i tekstopisca tog vremena.

U jednoj emisiji Selma je objasnila da je 1949. kada je imala svega 19. godina, upoznala Vladu, koji je bio zaljubljen u nju.

Vlado Dijak, Foto: Wikipedia

Bila je rodom iz Zenice, ali je pohađala Drugu žensku gimnaziju u Sarajevu. Često je vikendom putovala kući vozom i jedanput je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni koferčić do železničke stanice.

Ko je bila slavna EMINA, mostarska lepotica? Iza čuvene Šantićeve pesme krije se DIRLJIVA PRIČA O NETAKNUTOJ LJUBAVI!

Ispratio je u voz, prozor pored kojeg je sela bio je razbijen. On joj je dobacio: “Selma ne naginji se kroz prozor“.

Nakon tog susreta, Vlado Dijak je napisao pesmu, koju je kasnije otpevao Željko Bebek.

Tek joj je 1962. njen otac poslao novine u kojima je bila objavljena pesma Selma. Niko od kolega joj nije verovao da je ona baš ta Selma o kojoj se peva.

Prvi put Selma je čula tu pesmu u izvođenju “Bijelog dugmeta” 1975. godine u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Vlada njoj nikada konkretno nije izjavio ljubav, samo je zadivljeno gledao, rastali su se, a nikad se čak nisu ni poljubili.

Selma kaže da je danas jako usamljena. Gotovo svakog novinara koji je nazove, Selma poziva u Zagreb.

– Samujem kao svaka starica. Volela bih da malo dođete u Zagreb… Retko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve – ispričala je pre nekoliko meseci ekipi banjalučkog portala Nostalgija.

Pevala je “SVE SMO MOGLI MI” i ta pesma je postala njena “kletva”! Donela joj je veliku slavu, ali i NAJTUŽNIJU SUDBINU EX-JU SCENE

Tu starost, makar na kratko, olakšao joj je pevač Bijelog dugmeta Željko Bebek koji ju je posetio i sa njom proslavo njen rođendan. Fotografiju je podelio na svom Instagram profilu:

– Moja draga Selma proslavila 90. rođendan. Sretan rođendan od srca – napisao je Bebek u opisu fotografije na Instagramu.

View this post on Instagram

… moja draga Selma proslavila 90.ti rodjendan … sretan rodjendan od 💝 #selma #bijelodugme #ononestonase

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on