Dobro pogledajte ovu devojku! Ona je platila strašnu cenu slave

Madona, Stiven Spilberg, Rajan Sikrest, Paris Hilton i mnoge druge zvezde su zaštitu od pomahnitalih fanova koji su im opsedali kuće i progonili ih, bili prinuđeni da potraže od suda. Tu mogućnost velikim delom duguju ovoj ženi...

„Stalkeri” – obožavaoci, često neuravnotežene osobe, koji opsedaju poznate ličnosti, jedna su od najgorih noćnih mora slavnih.

Rebeka Šefer, glumici i manekenka platila je cenu slave preskupo!

Nju je, pre 25 godina, kada je imala svega 21 godinu,ubio psihički poremećeni obožavalac Robert Bardo ispred njenog stana u Los Anđelesu, 18. jula 1989. godine.

Bardo je prethodno mladoj glumici slao mnogobrojna pisma,uhodio je u studiju u kome je radila i proganjao već više od tri godine.Rebeka Šefer, zvezda popularnog sitkoma CBS-a „Moja sestra Sem”, bila je glumica u usponu, mlada i veoma lepa. Bardo je pokušao da je upozna na setu, doputovao je u Los Anđeles samo zbog toga, ali ga je studio Vorner Bros odbio. Smatra se da je ovo bio okidač za ludog obožavaoca.

Do njene kućne adrese došao je posredstvom privatne detektivske agencije. Kobnog dana, Rebeka je otvorila vrata Bardou misleći da je kurir koji je trebalo da joj donese scenario za film. Hladnokrvno ju je upucao na kućnom pragu. Imao je samo 19 godina.

Robert Bardo je oduđen na doživotnu robiju bez prava na pomilovanje i, i danas je u zatvoru.

Smrt Šeferove je označila prekretnicu, jer je dovela do donošenja zakona o uhođenju, najpre u Kaliforniji 1990. godine, a nakon toga i u drugim državama u sastavu SAD, ali i u Kanadi, Australiji, Holandiji, Belgiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Nemačkoj koje su sve uskladile svoja zakonodavstva radi kažnjavanja ovakvog ponašanja.

Ovim zakonom proganjanje je proglašeno krivičnim delom, a uvedene su i mere kojima se ograničava pristup informacijama lične prirode (poput adrese, telefonskog broja, itd).

Formirana je i specijalna policijska jedinica koja sarađuje s tužilaštvom, advokatima i ljudima iz obezbeđenja zvezda kako bi se „nezgodni” obožavaoci držali na bezbednom odstojanju.