Natali Vud: Njen talenat i lepotu progutalo je more

Jedna od najlepših i najtalentovanijih dama 'zlatnog Holivuda' i tragična heroina čiji duh i dan danas lebdi obavijen velom misterije.

Tog 20. jula 1938. godine u San Francisku u ruskoj doseljeničkoj porodici Nikolaja i Marije Zakarenko, rođena je Nataša. U porodici ruskih imigranata koji su jedva govorili engleski niko nije očikivao da će baš ta devojčica krupnih očiju ostaviti neizbrisiv trag na celuloidnoj traci.

Prvi film „Sutra je zauvek” snimila je kada je imala samo osam godina. Već u svojoj šesnaestoj godini glumila je u kultnom filmu Nikolasa Reja „Buntovnik bez razloga” rame uz rame sa čuvenim Džejms Dinom i i zahvaljujući ovom remek – delu kinematografije nominovana je po prvi put za Oskara. Tim filmom i tog dana rođena je jedna od velikih diva Holivuda i tragična heroina – Natali Vud.
Filmom „Sjaj u travi” Elije Kazana dotakla je neslućene holivudske visine i učvrstila svoju poziciji na zvezdanom nebu Holivuda i po drugi put bila nominovana za Oskara.

Ređale su se uloge u kultnim ostvarenjima poput mjuzikla „Priče sa zapadne strane” i „Cigani”. Za maestralnu rolu u filmu „Ljubav sa strancem”, uz Stiva Mekvina, nagrađena je Zlatnim globusom i trećom nominacijom za Oskara.

Činilo se da je njena sreća apsolutna, međutim usled napornih snimanja i čestih promena raspoloženja lepa glumica doživela je nervni slom i tako zauvek postala rob lekova za smirenje i konstantnih seansi kod raznih psihijatara.

 Za vreme oporavaka, koji je trajao tri godine Natali je odbila mnoge uloge, poput onih u filmu „Veliki Getsbi” i „Boni i Klajd”. Lepa Natali se vraća na filmsko platno1969. godine hit komedijom „Bob i Kerol i Ted i Alisa”.

Pored velikih uspeha, svog raskošnog talenta i lepote činilo se da Natali živi životom koji se samo poželeti može. Međutim da uz kašiku meda ide i gutljaj Pelina pokazao je i ljubavni život Natali Vud koji je bio izuzedno buran i mogao bi stati u jednu rečenicu „ Lepotica koja nikada nije bila dovoljno voljena”. Povezivali su je sa Elvisom Prislijem, Vorenom Bitijem, Denisom Hoperom i mnogim drugima. Iz prvog braka sa Ričardom Gregsonom dobila je ćerku Natašu, a iz drugog burnog braka sa svojim suprugom Robertom Vagnerom ćerku Kortni Vagner.

Poznata je njena izjava u vezi sa strahom od vode, i to samo par meseci pre nego što će u istoj tragično skončati.

Oduvek sam imala paničan strah od vode. Ne znam zašto, ali dubina me uvek asocira na smrt – rekla je glumica.

Poznata glumica tragično je okončala svoj život 29. novembra 1981.godine, kada je pala u more sa jahte kojom je krstarila sa svojim drugim suprogom Robertom Vagnerom i njihovim prijateljem čuvenm glumcem Kristoferom Vokenom. Imala je samo 43.godine. Istraga je tada zaključila da je reč o nesrećnom slučaju i da se poznata glumica okliznula i pala u more.Telo glumice pronađeno je uz obalu, nedaleko od naizgled neupotrebljenog čamca. U njenoj krvi pronađeni su tragovi alkohola i lekova za smirenje. Međutim pre dve godine ponovo je pokrenuta istraga zbog osnovanih sumnji da je reč o ubistvu. No, izgleda da će život i kraj ove tragične lepotice ostati zauvek pod prašinom mističnosti.