Otmenost koja ne zastareva: Da je danas živa, opet bi diktirala modne trendove (FOTO)

Godine 1999. Američki filmski institut postavio je lepoticu otmenog držanja i predivnog tena, na 13. poziciju liste 100 najvećih filmskih zvezda svih vremena. Ipak, mnogo pre toga, ona je osvojila srca miliona obožavatelja, ali i jednog princa.

Grejs Keli, bila je jedna od najvećih ikona filma i mode svih vremena. Bila je glumica i knjeginja od Monaka jer se 1956. godine udala za kneza Renijea III.

Grejs Keli je upoznala Princa Renija od Monaka na Kanskom festivalu 1955. godine. Renije je bio neoženjen, a zbog nasledstva je morao da se oženi. Grejs i Renije su započeli vezu, a zaprosio ju je tri dana nakon što ju je upoznao sa ostatkom porodice.

Lepa glumica se nakon toga povukla iz sveta glume, ali je ostala modna ikona. Njene odevne kombinacije završavale su na naslovnim stranama modnih magazina, muškarci su za njom uzdisali, a žene joj zavidele.

Fotografije ostale iz tog vremena mogu ovo samo da potvrde. Knjeginja se nosila otmeno i dostojanstveno, a na kreacijama i odevnim kombinacijama bi joj pozavidele i današnje zvezde.

Ipak, njena sreća nije bila dugog veka – Kobnog 13. septembra 1982. godine kada se vraćala sa porodičnog imanja u Francuskoj doživela je saobraćajnu nesreću, jer je u toku vožnje doživela srčani udar. Iako nije poginula na licu mesta, zadobila je ozbiljne povrede i preminula u Medicinskom centru Monaka koji je 1958. promenio ime u Medicinski centar princeze Grejs. Sa njom u kolima je bila njena najmlađa ćerka Stefani koja je zadobila samo lakše povrede.

Grejsinoj sahrani prisustvovalo je preko četiri stotine ljudi, uključujući istaknute ličnosti iz celog sveta.
Prenos je na televiziji pratilo preko 100 miliona ‘običnih’ ljudi.