Šokantni detalji iz privatnog života Marlen Ditrih – Dozvolila da joj dadilja siluje ćerku

Marlena Ditrih je bila holivudska ikona, biseksualna lepotica čiji su stil i neodoljivi seksepil ostavili dubok trag. Ali, prema rečima njenog unuka Dejvida Rive, ona je bila i okrutna žena, koja nije učinila ništa da zaštiti ćerku od seksualnih napada dadilje lezbijke.

– Bila je hladna i bezosećajna. Nije bila baka kako je obično zamišljamo – rekao je Riva (52) za „Mejl on sandej” povodom organizovanja aukcije privatnih stvari poznate glumice i pevačice.

On otkriva da je zvezda filmova „Plavi anđeo” i „Nirnberški proces” bila je alkoholičarka koja je patila od bulimije i koja je tokom 52 godine braka varala supruga Rudija Zibera i sa muškarcima i sa ženama.

Među njenim ljubavnicima su bili Džon Vejn, Kirk Daglas, Frenk Sinatra, ali i Greta Garbo i Edit Pjaf.

– Spavala je sa svakim ko bi joj se učinio privlačnim. Ali nije joj bila važna fizička strana seksa. Za nju je intimnost značila moć – kaže Riva.

Jedne noći baka je sva van sebe pozvala ćerku, koja je odjurila do nje. Marlena ju je uvela u spavaću sobu. Krevet je bio rasturen i umazan šminkom.

– Provela je noć je sa Julom Brinerom, koji je igrao u filmu ‘Kralj i ja’. Morala je da se pohvali svojim najnovijim trofejom – seća se unuk slavne Marlene.

Dejvidova majka Marija, koja danas ima 89 godina, bila je jedino dete Marlene Ditrih. Napisala je njenu biografiju u kojoj je otkrila da ju je majka oslovljavala sa ‘Dete’ i da prema njoj nikada nije pokazivala majčinsku ljubav.

Ditrihova je unajmila dadilju lezbijku koja je silovala Mariju kada je imala 13 godina. Kada ju je ćerka kasnije suočila sa tom činjenicom, zlurado joj je odgovorila:

– Pa dobro, valjda si to prevazišla u međuvremenu? Nisi umrla. Suoči se s tim – rekla je slavna glumica.

Osim toga, bila je opsednuta čistoćom.

– Prvo što bi uradila ušavši u hotelsku sobu, makar to bio i ‘Ric’, bilo je da klekne na kolena i izriba kupatilo – kaže Dejvid, koji joj je bio menadžer.

Poslednje godine života provela je u Parizu, opijajući se alkoholom i gutajući pilule.

– Bila je jedna od onih alkoholičara kojima se ne vidi da piju – tvrdi Riva i dodaje da je volela da jede, ali da je patila od bulimije.

– To je bilo njeno rešenje. Uživaj u hrani, a onda je izbaci iz sebe – kaže.

Dejvid se seća da je slavna glumica zatezala kožu lica tako što bi je zalepila lepljivom trakom iza ušiju.

– Nije napuštala stan u poslednjih 15 godina života. Hteli su da joj daju ‘Oskara’, ako lično dođe po njega, ali je ona to odbila – kaže on.

Uložila je 60 godina u izgradnju imidža i nije bila spremna da uništi tu sliku tako što će dozvoliti da budu objavljene fotografije na kojima se vidi da stari.

Dejvid ipak priznaje da je baka imala i herojsku stranu.

Rodom Nemica, razbesnela je Hitlera time što je uzela američko državljanstvo i zabavljala američke vojnike na liniji fronta hitovima kao što je „Lili Marlen”.

Osvojila je najviše američko priznanje za civile, „Medalju mira” i odrekla se rođene sestre nakon što je saznala da je samo nekoliko stotina metara od ozloglašenog logora Bergen-Belzen, vodila kantinu za čuvare.

Marlena Ditrih je umrla 1992. u 90. godini života i u dugovima (živela je raskošno, a godinama ništa nije zarađivala).

Nemačka vlada je otkupila najveći deo njene imovine, koja je izložena u muzeju u Berlinu, a porodica je odlučila da rasproda ostatak.

Smokinzi, kristalni upaljači i pismo Ernesta Hemingveja u kome fantazira o tome kako goli vode ljubav na bini samo su neki od predmeta koji će od 19. marta do 6. aprila biti ponuđeni na prodaju na auctionmystuff.com.