Slikali su Hitlera U OVOJ POZI! Nakon što je VIDEO FOTOGRAFIJU firer je svima ZABRANIO DA NOSE OVU ODEĆU

Hitler
Wikipedia/Bundesarchiv

Upamćen kao jedan od najvećih zločinaca koje je svet ikada video Adolf Hitler je tokom svoje strahovlade pokušao da kontroliše sve sfere života svojih podanika, uključujući i to kakvu su odeću nosili!

 

Adolf Hitler je u jednom trenutku zabranio nošenje tradicionalnih nemačkih kratkih pantalona u javnosti jer u njima muškarci izgledaju “nedostojanstveno”. A sve to zbog ove fotografije!

Fotografisan u “lederhoznama” – tradicionalnim nemačkim pantalonama koje su se uglavnom nosile tokom lova, sa dokolenicama i naslonjen na drvo, Adolf Hitler na ovoj fotografiji izgleda prilično opušteno i zadovoljno.

Ipak, izgleda da je osećaj bio bolji nego što je sve izgledalo jer, jednom kada je Hitler video fotografiju, nikada više nije nosio “lederhozne”.

Neke malo poznate činjenice o životu Hitlerove saputnice Eve Braun možete pročitati klikom OVDE.

Fotografiju je napravio Piter Vikman ’30-ih godina, a firer je zabranio njeno objavljivanje jer je mislio da na njoj ne izgleda dovoljno “dostojanstveno”.

Ipak, Hitler se nije zaustavio tu – jednom kada je došao na vlast, zabranio je muškarcima da u javnosti nose ove pantalone jer je to ispod “svačijeg dostojanstva”.

Kako je bila reč o tradicionalnoj nemačkoj nošnji staroj vekovima, zabrana je naišla na veliki otpor. Nakon Drugog svetskog rata, muškarci su jednostavno nastavili da je nose i danas niko ne misli da je u njoj “nedostojanstven”.