ŠTA SE KRIJE ISPOD TRGA REPUBLIKE? Radove prvo zaustavila Stambol kapija, a sada i MISTERIOZNI GROBOVI?! (FOTO)

Prvo Stambol kapija, a sada i ovo?! Ispod Beograda krije se bogato arheološko nalazište, a čini se da je jedan njegov deo upravo ugledao svetlost dana!

Screenshot/Prva

Radovi na Trgu republike su potpuno obustavljeni zbog arheološkog nalazišta, a rok za završetak radova od 420 dana će izvesno biti probijen. Na trgu danas nije zatečen nijedan radnik, gradilište je pod ključem, a čuva ga samo jedan čuvar koji je jedva pustio ekipu Prve da snimi trenutno stanje.

Ljudi iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji bi trebalo da se nalaze na gradilištu, nisu potvrdili šta je tačno pronađeno.

Screenshot/Prva

Navodno su pronađeni ostaci Stambol kapije, a priča se i da su pronađeni rimski grobovi u kojima se navodno nalaze mnogi predmeti, međutim to nije potvrđeno iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Danima se priča o OTKRIĆU RADNIKA NA TRGU REPUBLIKE, ali istinu o OSTACIMA STAMBOL KAPIJE retko ko ZNA (FOTO)

Ostaje veliko pitanje: Da li će rok za završetak radova biti podužen s obzirom da se govorilo o 420 dana? Dok arheolozi ne daju svoje mišljenje, veliko je pitanje i koliko će rok biti probijen.

Trg republike
Beoinfo

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Trg Republike, nakon rekonstrukcije, dobiti potpuno novu fizionomiju, biće pomerene žardinjere, ugrađene granitne ploče, biće puno zelenila, dosta klupa, ulica će biti u istom nivou, neće biti izdvojena, moći će da se vozi u sporom režimu od 10 km/h.

– Postaće pravi gradski trg kakve imaju razvijeni gradovi u Evropi – naveo je Vesić.