Sve žene su ih nosile decenijama i opet će! TRENDOVI IZ PROŠLOSTI koji se vraćaju u modu (FOTO)

Moda je kreativna i promenljiva, donoseći nam svake sezone nešto novo i zanimljivo. Ipak, ako modne tendencije posmatramo sa većih vremenskih distanci, posebno ako analiziramo modu iz različitih decenija prošlog veka i poredimo je sa današnjom, bez sumnje ćemo zaključiti da je moda jedan ciklični proces i da se stari trendovi uvek vraćaju nazad.

Promo

Zbog toga je naš dnevni garderober nešto što treba popunjavati pažljivo, ali isto tako i prazniti. Koliko god želeli da se rešimo nekih stvari koje su izašle iz mode, ponekad je dobro sačuvati ih i sačekati da se njihov trenutka vrati.

Izdvajamo nekoliko trendova koji su napravili povratak ove sezone a koje treba da imate na radaru ukoliko ste ljubitelj mode.

Naramenice

Promo

Naramenice su modni hit osamdesetih koji se odvažno vraća u modu na svakih deset godina. Posebno je popularan na kaputima, sakoima i poslovnim mantilima dajući ovim odevnim komadima čvrstinu i postojanost oblika. Mali modni trik za nošenje naramenica tako da ipak odamo našu figuru jeste da ponesemo predimenzionirani sako sa njima na pantalone skinny kroja ili haljinu iznad kolena.

Karneri

Promo

Elegantni karneri trend su koji se na svake dve godine vraća nazad  -na suknjama, bluzama, košuljama. Njihov glavni adut je to što svakoj odevnoj kombinaciji daju neophodnu dozu ženstvenosti i romantike i to je verovatno razlog zašto njihova popularnost ne jenjava od pedesetih godina prošlog veka.

Za savršen ulični stil ponesite bluzu sa karnerima na izbledele farmerke dubokog kroja i bele patike. Ukoliko želite da ih nosite u poslovnom stilu, istu bluzu upašite u svetle poslovne pantalone i celu kombinaciju krunišite glamuroznim kaišom.

Pantalone sa tregerima

Promo

Pantalone i šortsevi sa tregerima su ležeran modni komad koji je bar jednom obukao svako ko polaže u modu. Ovaj modni klasik odaje utisak opuštenosti i duha avanture, a omiljeni je u džins varijanti. Ipak, on može biti i vrlo elegantan ako odaberemo kožne ili svilene tregere i zakačimo ih za poslovne pantalone.

U obe kombinacije je od velike važnosti odabir dobre majice, a najbolje se uklapa uz moderne majice sa štampom, koje možemo nositi i u opuštenijim i u poslovnim varijantama, u zavisnosti od izbora pantalona sa tregerima. Često najbolje komade sa tregerima možemo iskopati u maminom ormaru ili prodavnici polovne odeće, pa krenite u poteru za svojim savršenim komadom.

Živopisne boje

Promo

Nekoliko proteklih godina fokus je bio na mirnim i zemljanim tonovima u jesenjim i zimskim mesecima, dok su proleće i leto bili u znaku pastela. Sada se na velika vrata vraća moda devedesetih godina prošlog veka koja je bila u znaku živopisnih odevnih kombinacija. Neočekivane kombinacije boja postaju omiljene svima koji su opsednuti modom a posebno se popularnošću ističe jarko žuta boja, koja je čest izbor kada su u pitanju poslovni blejzeri ili trendi trenč kaputi.

Isprane farmerke

Promo

Prvo su bile modni hit veselih sedamdesetih godina, onda su se na velika vrata vratile devedesetih i sada su ponovo među nama. Isprane i izbledele farmerke mogu se nositi na svaku odevnu kombinaciju, stilizovane elegantnim cipelama ili starkama i blejzerom mogu se poneti čak i na posao ili u izlazak.

Postoje različiti trikovi da farmerke koje već imate samostalno izbledite, a možete uvek smao malo dublje kopati po vašem garderoberu i naći farmerke od pre dvadeset godina, naravno ukoliko možete da uđete u njih. Dobra strana ovog trenda koji se po ko zna koji put vraća nazad je njegova ekonomičnost. Svake iznošene farmerke postaju trendi komad.

Na osnovu saznanja da se trendovi gotovo uvek vraćaju i da nam modna scena obično nudi samo varijacije starih trendova, kreiranju svog stila treba pristupati tako da se uvek opskrbljujemo klasicima, a trendove pratimo onda kada zaključimo da imaju visok potencijal da se kroz nekoliko godina vrate.loading...