TAJNA KUTIJE ZA NAKIT: Princeza Dajana ju je otvorila i 2 nedelje pred venčanje, doživela NAJVEĆU IZDAJU

Brak Dajane i princa Čarlsa trajao je 15 godina, a kada se prisećala detalja iz njihovog zajedničkog života, princeza je govorila da se često osećala "kao treća osoba".

Princeza Dajana
Wikipedia

Princ Čarls je bio u vezi sa Kamilom Parker Bolus pre nego što je stupio u romansu sa princezom Dajanom, a raskinuli su 1971. godine, kada se princ pridružio Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici.

Dve godine kasnije, Kamila se udaje za Endrjua Parkera Boulsa i tada se čini da ne postoji nikakva šansa za zajedničku budućnost Kamile i Čarlsa. Kako je poznato, Čarls je 1980. godine počeo da se viđa sa tada 19-godišnjom Lejdi Dajanom Spenser, a ovaj par se venčao u julu mesecu naredne godine.

Ipak, uprkos razdvajanju i novim partnerima osećanja između Čarsla i Kamile nisu mogla tek tako da nestanu, te je par 1986. godine obnovio ljubavnu romansu, iako su oboje bili u bračnoj zajednici.

Dajana Spenser
Wikipedia/Gegodeju

Tek 1992. godine palata je potvrdila da je bilo ozbiljnih bračnih problema između Čarlsa i Dajane, te da su se njih dvoje razveli u decembru mesecu. Pet godina kasnije princeza Dajana je otvoreno govorila u intervjuu na koji način je saznala da njen suprug ima aferu.

Kako piše Miror, Dajana je otkrila kutiju samo nekoliko nedelja pre venčanja. Otvorila ju je, a unutra je bila narukvica.

– Još uvek sam bila previše nezrela da bih razumela sve poruke na koje sam nailazila usput. I onda mi je jedna osoba u njegovoj kancelariji rekla da je moj muž namenio narukvicu za nju (Kamilu) – kazala je princeza.

Princ Čarls
Beta

Jednog dana ušla je u kancelariju tog čoveka i pitala ga šta se nalazi u kutiju, a on joj je savetovao da ne gleda.

– Otvorila sam i tamo se nalazila narukvica. Bila sam očajna, i besna. Zašto ne može da bude iskren sa mnom? – zapitala se tada Dajana.

Na osnovu Endrjua Mortona, koji je beležio biografiju kraljevske porodice, javnost je saznala da su na narukvici bila dva ugravirana slova ‘G’ i ‘F’, a očigledno je bilo reč o nadimcima koje su Čarsl i Kamila dali jedno drugom – Gledis i Fres.

Ovaj događaj se desio samo dve nedelje pre venčanja zbog čega je Dajana htela da otkaže ceremoniju.