TALE GENIJALAC: Zbog požara u JDP svi glumci su bili OČAJNI, a onda je Josif Tatić postavio APSOLUTNO FANTASTIČNO PITANJE

Josif Tatić
Wikipedia/Kolaž

Publika ga je zapamtila kao talentovanog glumca, Jataganca iz "Boljeg života,", Taleta Surovog iz serije "Grlom u jagode", doktora Slobodana Mihajlovića iz "Šovinističke farsa"... Za prijatelje i kolege pak, Josif Tatić je bio večito nasmejani i raspoloženi drugar, uvek spreman da pomogne, onaj koji i u najmračnijim trenucima pronalazi način da ljude zasmeje. O tome svedoči i ova anegdota.

O tome koliki je Josif Tatić bio laf najbolje svedoči anegdota koju je glumac Branko Cvejić ispričao gostujući u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

U Cvejićevoj bogatoj karijeri Jugoslovensko dramsko pozorište čini neizostavni deo i razgovor nije mogao da teče, a da se ne ostvrne i na nemili događaj iz 1997. kada je JDP izgorelo do temelja.

– Pozorište se upalilo u 7 ujutru. Samo se sećam da me je Ćirilov zvao telefonom, a zatim i moja žena koja je već bila na poslu i da su mi rekli da gori. Ja izletim na balkon, gledam, ne mogu da verujem! Takoreći sam u pidžami otrčao u pozorište – seća se ovih nemilih scena danas Branko Cvejić.

TAJNA “ŠOVINISTIČKE FARSE”: Ejdus i Tatić na scenu IZNOSILI OVO i tako stvorili NAJGENIJALNIJU PREDSTAVU IKADA

Gledajući svoju drugu kuću kako gori, glumci su bili najpotrešeniji. Dobar duh zadržao je samo Josif Tatić.

– Sad, naravno, plačemo tu… Katastrofa, vatrogasci, užas… U centru grada gori takva kuća. U jednom trenutku, iz pravca hotela “Park” pojavljuje se Josif Tatić. To je već prošlo dva-tri sata nakon početka požara – priča Cvejić.

Razgovor njega i Tatić tog jutra tekao je ovako.

– Je li, dokle je dogurao požar? – pita Tatić.

– Kako “dokle je dogurao?”

– Pa, mislim, šta je izgorelo unutra? – pojašnjava Tatić.

– Pa, izgorela je kompletna scena, ne vidi se sada. Pogledaj krov, nema više scene i gledališta. Katastrofa! Što nije stradalo od vatre, stradalo je od vode, od gašenja – kaže očajni Cvejić.

– Molim? Od čega? – čudi se Tatić.

– Od vode!

– Je li… da te pitam nešto… Da li je u bifeu stradala ona knjiga dugovanja? – sa osmehom na licu upita Tatić.

Gotovanje Branka Cvejića u emisiji Ivana Ivanovića na tv Prva dok priča o ovom događaju možete pogledati OVDE.