Tragedija tužne lepotice: Holivud je uvek bio surov, ali SMRT OVE GLUMICE jedna je od NAJBIZARNIJIH IKADA

Peg Entvistl
Wikipedia

Holivud nikada nije bio naročito humano mesto već pre "gladijatorska arena" u kojoj opstaju samo najsnažniji i najbeskrupuloznniji, dok se neuspeh ne prašta. Tragična sudbina ove dame možda je najbolji pokazatelj ovoga.

 

Peg Entvistl bila je engleska pozorišna glumica koja je, kao i mnoge devojke pre nje, poželela da uspe u Americi. Umesto toga, uspela je jedino da i bukvalno umre pod “holivudskim svetlima”.

Peg je sa ocem, glumcem Robertom Entvistl, emigrirala u SAD. Nažalost, on je ubrzo stradao u saobraćajnoj nesreći, pa je o devojci počeo da brine stric koji je bio brodvejski menadžer.

Nakon kraćeg školovanja u Bostonu, Peg je počela da nastupa u brodvejskim predstavama i uskoro je stekla malu slavu koja ju je navela da pomisli da bi mogla da se okuša i na velikom ekranu.

PRVA “FEMME FATALE” HOLIVUDA: Glumci i reditelji su joj “jeli iz ruke”, a ona je ČITAV ŽIVOT PROVELA KRAJ JEDNOG MUŠKARCA

U proleće 1932. je, delomično terana ekonomskim problemima koje su njujorška pozorišta dovela u krizu, napustila Njujork i pokušala da okuša sreću u Los Anđelesu.

Tamo je u proleće 1932. nastupila u predstavi “The Mad Hopes Romneya Brenta”, gde joj je partner bio Hemfri Bogart. Bila je to dobra odskočna daska i Peg je dobila ulogu u filmu “13 žena”. 

I baš u trenutku kad aje mislila da joj se svi snovi ostvaruju, Peg je primila poražavajuću vest – bez bilo kakvog objašnjenja obaveštena je da je izbačena iz filma, a njena glumačka karijera faktički se završila još i pre nego što je počela.

OHOLA DAMA BLISTAVOG UMA: Rušila je tabue, slamala srca i ostala NAJLEPŠA ŽENA KOJA JE IKADA KORAČALA ZEMLJOM (FOTO)

 

Očajna, Peg je došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada glasio -Holivudlend i sve okončala.

Tog 18. septembra 1932. policiju anonimna žena telefonom obavestila da je ispod znaka pronašla leš ženske osobe. Uz telo je pronađeno oproštajno pismo s inicijalima “P.E.”.

NEMORALNA OD GLAVE DO PETE: Muškarce je dovodila do ludila, žene do besa i vodila BLUDNI ŽIVOT koji je zgrozio čak i Holivud

Ispostavilo se da se Peg popela na 15 metara visoke električarske mredevine, iza slova “H”, da bi se potom bacila sa na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala: “Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila ranije, poštedela bih sebe i druge mnogo bola”.

Bilo joj je samo 24 godine.