TRAGIČNI ŽIVOT LEPE ODRI: Majka joj je bila u sekti, otac ju je napustio, a postojao je i ozbiljan razlog zašto je stalno bila mršava

Odri Hepbern
Wikipedia

Težak život filmske dive nimalo ne odgovara glaumuroznom i veselom utisku koji je ostavljala!

Da je danas živa legendarna Odri Hepbern bi juče proslavila 88 rođendan. Odri je rođena u Belgiji, 4. maja 1929. godine, a tri nedelje posle rođenja obolela je od velikog kašlja i srce joj je stalo na nekoliko minuta. Njena majka bila je sledbenica sekte, pa tako nije podržavala medicinu i ćerku je oživljavala udarcima.

Odri Hepburn
Wikipedia

Odri je imala devet godina kada su joj se roditelji razveli, otac je otišao iz njihovog doma, a glumica je pripala majci. Ubrzo nakon toga je počeo rat, a Odri se brinula za svog oca. Imala je 25 godina kada je u Dablinu, pronašla oca  bolesnog i izdržavala ga je do smrti.

Nakon nemačke okupacije sa majkom se preselila u Norvešku gde je doživela prve zdravstvene probleme. Odri se razbolela od anemije, a zbog neuhranjenosti njen metabolizam se promenio pa je zbog toga ostala mršava do kraja života.

Sa majkom se preselila u London, gde je njena mama radila kao čistačica i guvernanta, a Odri je počela kao top model. Prvu značajnu ulogu dobila je u filmu “Priče mladih supruga”.

Njena prva veća uloga bila je u filmu “The secret people”, a dobila je Oskara za najbolju glavnu glumicu u filmu “Praznik u Rimu” u kojem je glumila sa Gregorijem Pekom. Film “Doručak kod Tifanija” ju je vinuo u zvezde. Bila je zaljubljena u Vilijama Holdena sa kojim je snimila film “Sabrina”, verovala je da će se on zbog nje razvesti, ali kada je saznala da je uradio vazektomiju, odustala je od njega.

Za svog prvog supruga Mela Ferera udala se 1954, iste godine koje ga je i upoznala. Pre nego što je rodila sina Šona, imala je dva pobačaja. Spekulisalo se da ju je suprug fizički zlostavljao, a ona je u intervjuima pričala da je teško preživela pobačaje.

Godine 1969. udala se za italijanskog psihijatra Andreja Dotija sa kojim je 1970. dobila sina Luku. Razvela se posle trinaest godina jer ju je varao sa mlađim devojkama.

Od 1980. godine Odri je živela sa glumcem Robertom Voldersom, ali nije želela još jedan brak.

Bila je UNICEF-ova ambasadorka i posvetila je život za borbu za decu koja žive u siromaštvu. Godine 1992. američki predsednik Džordž Buš nagradio ju je za požrtvovani rad predsedničkom medaljom slobode.

Kada se početkom 1992. godine vraćala iz Somalije, gde je otputovala sa UNICEF-om, Odri je stigla u Švajcarsku i počela da oseća izuzetno jake bolove. Tokom života je dosta bolovala, a lečila se i od raka debelog creva koji se proširio. Odbila je hemoterapiju i umrla je 1993. godine.

Važila je za osobu od stila, a nju i danas imitiraju slavne dame (više o tome možete saznati KLIKOM OVDE!)loading...