Tugomirka i Prodan jesu TUŽNA SRPSKA IMENA, ali OVO ENGLESKO IME ima ubedljivo NAJRUŽNIJE ZNAČENJE IKADA

Rođenje deteta predstavlja najsrećniji trenutak u životu svake porodice, pa nije baš najjasnije zašto bi neko sina ili ćerku nazvao ovako, ali i to se dešava!

Wikipedia

Već smo pisali o imenima kod Srba koja imaju tužna ili ružna značenja koja nikako nisu primerena za decu, ali ovakvo neobično “kumovanje” nikako nije samo rezervisano za naše prostore.

Jedno od najtužnijih engleskih imena iz prošlosti koje su se zadržala i do današnjih dana je ime Melori, a devojčice i dečaci (reč je o uniseks imenu) svakako neće biti srećni kada čuju šta ono zapravo znači.

NAJTUŽNIJA SRPSKA IMENA: Roditelji ih danas daju deci jer ne znaju njihovo PRAVO ZNAČENJE

Naime, Melori znači upravo suprotno – nesrećan/nesrećna tj. “onaj koji se rađa bez sreće”.

Ime potiče iz srednjovekovne Francuske i izvedeno je iz prezimena sa istim značenjem. U engleskom jeziku je prihvaćeno kao lično ime i za dečake i za devojčice, a sa otkrićem novog sveta prešlo je i u Ameriku gde se danas može naći i kao lično ime i kao prezime iako postoje varijacije u pisanju – Mallary, Mallery, Malorie, Mallorie, Mallorey…

Pronašli smo BEOGRAĐANKU SA NAJČUDNIJIM IMENOM U SRBIJI: “Kad ljudima kažem kako se zovem svi me gledaju belo”

Iako je značenje imena potpuno jasno, zašto bi neko želeo da mu dete bude “nesrećno” malo je teže objasniti. Najveći broj zastupnika ima teza da se u davna vremena, kada je smrtnost dece bila velika, ime davalo deci da bi se zaštitila od zlih duhova jer oni, kaže verovanje, zaobilaze “nesrećnu” decu jer im ne mogu nauditi.

Ne postoji ekvivalent imena u srpskom jeziku iako je Tugomir/Tugomirka na tragu toga.

SRPSKO IME TUŽNE PROŠLOSTI: Jako je popularno, ali kada vidite ZNAČENJE nećete želeti da ga date sinu