Važan delić sa ISUSOVOG ROĐENJA pred vernicima: 1400 GODINA ovo u Svetoj zemlji NIKO NIJE VIDEO

Hrišćani su juče slavili jer je mala drvena relikvija za koju se veruje da je bila deo Isusovih jasli vraćena u Svetu zemlju nakon što je pre skoro 1.400 godina poslata u Rim papi na poklon.

Beta

Relikvija veličine palca pokazana je juče vernicima u Crkvi Notr Dam u Jerusalimu na dan slavlja i molitve.

Danas će biti poslata u Crkvu Svete Katarine kraj Crkve rođenja u Vitlejemu na Zapadnoj obali, gde se po hrišćanskoj tradiciji rodio Isus.

Deo drvenih jasli za koje se veruje da je bile Isusove poslao je Sveti Sofronije, jerusalimski patrijarh, papi Teodoru Prvom 640-tih godina u vreme muslimanskog osvajanja Svetog grada.

Jiska Harani, izraelski stručnjak za hrišćanstvo, rekla je da su mnoge relikvije odnete iz Svete zemlje u Srednjem veku kada su Rim i drugi gradovi postajali centar hrišćanskog života i hodočasništva.

Ona je ocenila da je vraćanje tako važnog predmeta “definitivno izraz zajedništva Vatikana i Svete zemlje”.

Drvene jasle su date papi Teodoru Prvom na poklon jer je on bio iz Svete zemlje i da se ojačaju veze sa crkvom. Pošto su isuviše osetljive da bi se premeštale, papa Franja je odlučio da vrati mali deo.

Oko 50 vernika prisustvovalo je danas specijalnoj misi kada je relikvija predstavljena.

Mali delić drveta je ukrašen srebrom i stavljen pored oltara, a vernici su prilazili da ga vide, a neki su kleknuli i ljubili vitrinu u kojoj je izložen.