ZABORAVITE NA KONČITU! Najveći ŠOK NA EVROVIZIJI izazvala je još davnih dana POBEDA OVE PESMA (VIDEO)

Dok čekamo da vidimo u koju će se zemlju nakon Izraela preseliti pesma Evrovizije podsetimo se jednog od najvećih skandala ovog takmičenja.

Printscreen

Danas se ovaj nastup smatra kultnim, a pevačica jednom od najvećih diva sveta, ali svojevremeno je proglašavana “skaradnom”, “brukom i sramotom” pored koje bi i “skandalozna” Končita Vurst izgledala kao “mala maca”.

Reč je o Dani Internacional koja je davne 1998. donela pobedu Izraelu.

Danas nije preterano šokantno ukoliko transrodna osoba predstavlja svoju zemlju na Evroviziji, ali 1998. godine Dana Internacional je bila ozbiljan šok za široku narodnu publiku.

Njena pobeda na lokalnom takmičenju izazvala je burne reakcije u političkim i kulturnim krugovima Izraela. Pravoslavni Jevreji su protestvovali na ulicama zbog Danine pobede. Nazivana je “prokletstvom sveta”, “greška prirode” i rečima koje ne treba niko da izgovori.

Svi pričaju o gafu crnogoroskog pevača, ali jedan od NAJVEĆIH SKANDALA EVROVIZIJE dogodio se ’91. kod izbora PREDSTAVNIKA JUGOSLAVIJE (VIDEO)

Ironično, pesma izraelske predstavnice je o pobedi i o divama, ženama koje su ostavile neizbrisv trag u istoriji. I pored negativnosti koja je okruživala njen nastup, Dana je odnela pobedu na Evroviziji i donela takmičenje u svoju zemlju.

Situacija je bila napeta 1999. godine u Jerusalimu jer je Dana pevala ispod zidina istorijskog grada, što je ponovo uznemirilo vernike. Izrael kao sekularna država je bila ljuta kad je saznala da će se proba za Evroviziju održati u petak za vreme jevrejskog Sabata koji zabranjuje bilo kakvu aktivnost od zalaska sunca u petak, pa sve do subote.

Još jednom konzervativni deo javnosti je bio uzrujan što će se takmičari u petak uveče presvlačiti i biti zaposleni, iako je to u njihovoj zemlji zabranjeno. Na kraju proba je održana u tajnosti.

Našoj PRVOJ PREDSTAVNICI na Evroviziji pesmu je pisao Mika Antić, ali čim je stigla na takmičenje krenule su PROZIVKE (VIDEO)