Izgubljena ljubavna pisma Merlin Monro: ‘Kako si ti, najsavršeniji od svih, izabrao mene da voliš?’ (FOTO)

Nije nikakva tajna da je čuveni Džo DiMađio ludo voleo Merlin Monro. Na njenoj sahrani plakao je kao dete, a u narednih 20 godina po nekoliko puta nedeljno donosio je cveće na njen grob. Evo šta njegovo godina izgubljeno pismo lepoj plavuši otkriva o strasnoj vezi koju su imali.

Javno pokazivanje ljubavi i izlivi nežnosti bili su strani i inače zatvorenom Di Mađiju. Ipak, sada će ostaci njegovog slomljenog srca posle razvoda sa Merlin Monro biti svima javno prikazani kada kolekcija pisama „Izgubljena arhiva Merlin Monro” bude ponuđena na aukciji, piše Hafington post.

– Volim te i želim da budem sa tobom. Nema ničega što želim više nego da opet povratim tvoje poverenje – piše očajni Di Mađio u pisu nastalom nakon što je glumica podnela zahtev za razvod braka.

Pismo očajnog DiMađija, Foto: Beta

U kolekciji se nalaze i pisma koja je Monro pisala svom trećem i poslednjem mužu, piscu Arturu Mileru. U njima se otkrivaju sve nesigurnosti žene koju mnogi i danas smatraju najvećim seks simbolom Holivuda.

Sa druge strane, iz Di Mađijevih pisama se vidi koliko ju je čuveni bejzbol igrač voleo. Srce mu je slomilo što je o njihovom razvodu prvo saznao iz medija.– Srce mi je prepuklo kada sam video da plačeš i to pred svim tim ljudima – piše u pismu adresiranom na „gospođu DiMađio”, a odnosi se na činjenicu da je Meriln na televiziji, u jednom intervjuu u suzama ispričala koliko je nesrećna u braku sa njim.

Pisma od Klerk Gebla, Keri Granta i Džejn Rasel, velikih prijatlja Merlin Monro otkrivaju da su je svi oni ubeđivali da DiMađiju da drugu šansu.

– Zaista možete da se naježite dok čitate neka od ovih pisama jer otkrivaju ličnu tugu i tragediju kroz koju je slavni par prošao – kaže aukcionar Martin Nolan koji je skoro 9 meseci radio na sakupljanju i svrstavanju pisama i dokumentacije.

Kraj pisma očajnog muža, Foto: Beta

Monro, koja je umrla u 36 godina 1962. godine zaveštala je ova pisma svom mentoru i legendarnom učitelju glume Li Strasbergu, a on ih je kasnije predao prijatelju za koga je verovao da će ih dobro čuvati.

Upravo taj prijatelj, koji želi da ostane anoniman, rešio je da proda pisma, a ona zaista jesu u odlučnom stanju i vidi se da su čuvana u dobrim uslovima.

– Molim te, ako sam te rasplakao ili učinio tužnom makar i na trenutak, oprosti mi, moja savršena devojčice. Volim te – dopisao je Miler kao postskriptum jednom pismu koje je takođe na aukciji.

Pismo za koje se veruje da ga Merlin nikada nije poslala Mileru, Foto: Beta

Upravo ono, kao i pismo koje čuvena lepotica piše kao odgovor svom poslednjem mužu otkrivaju dubinu Merlinine ljubavi prema piscu.

– Kad malo bolje razmislim, nikada nisam imala izbora, isti put je uvek bio ispred mene. Veoma je teško da razumem da si ti, najrazličitiji, najlepši čovek koji postoji izabrao mene da voliš – piše Merlin svom poslednjem mužu.

– Fantastično je videti koliko je ona bila voljena, a to nije videla. Bila je ranjiva, žudela je za ljubavlju i bilo joj je potrebno stalno ubeđivanje da je voljena. A bila je. Voleo ju je Dži DiMađio. Voleo ju je Artur Miler – kaže Nolan.

A izgleda da je i danas tako.

* Dopala vam se ova priča? Lajkujte nas na Facebook-u i vaša dnevna doza istorijskih zanimljivosti stiže!