KO JE UBIO DAMU IZ JEZERA? Novi dokazi rešavaju misteriozno ubistvo staro više od tri decenije (VIDEO)

Slučaj nestanka gospođe Kerol Park 1976. godine godinama je okovan misterijom sve dok, 21 godinu kasnije, nije pronađeno njeno telo na dnu jezera Koniston!

Dramatična istraga koja se nakon toga odvijala rezultirala je presudom prema kojoj je njen muž Gorgon Park 29 godina kasnije osuđen na doživotnu robiju 2005. godine.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2010. godine, Gorgon je odlučio da na svoj 66. rođendan počini samoubistvo jer nije mogao da se suoči s kaznom koju je dobio, pišu Novosti.

Ovaj slučaj je zbog kontroverzi koje ga okružuju podelio porodicu.

Naime, jedan deo smatra kao Gordon Park nije presudio svojoj supruzi i da se nadaju kako bi novi DNA dokazi mogli da skinu ljagu s njegovog imena

Među njima se nalaze njihova djeca, Džeremi (44) i Rakel (43), koji su uvereni da će DNK analiza otkriti nove dokaze u korist njihovog oca.

Stručnjaci bi tako ponovno trebalo da pregledaju konopac kojim je Karol bila zavezana pre nego što je bačena na dno jezera. Ukoliko bi se na njemu pronašao trag DNK neke druge osobe, to bi moglo značiti da Park ipak nije bio taj koji se rešio njenog tela.

Nove fotografije i dokaze za potrebe dokumentarca „Dama iz jezera” koji je snimljen za Kanalu 5 iznele su ključne osobe povezane sa slučajem.

Iako si Gordonova deca uverena u nevinost svoga oca, njegova usvojena kćera Vanesa i nećaka Kej Vasford i Kler Gardner progovorile su o njegovoj mračnoj strani.

– Bio je jako strog. Za vreme ručka bi nam merio vreme ukoliko nismo htele da pojedemo povrće. Morali smo da ga pojedemo u vremenu koje bi nam zadao ili bi pobesneo – rekla je njegova nećaka Kej.

– Način na koji je ubio suprugu je bio zverski. Nikad mu to neću oprostiti – dodala je.

Kada je policija 1997. godine pronašla telo ubijene, patolog Edmund Tap (80) je snimio fotografije.

– Prvo je bila ubijena pa zavezana. Nije bilo smisla zavezati je pre likvidacije. Lice joj je bilo udubljeno, a vilica, nos i zubi su joj bili polomljeni – rekao je patolog uperivši prstom u počinitelja.

– Dokazi su u to vrijeme jasno govorili kako je to počinio Gordon Park, ali nije na patolozima da utvrđuju je li kriv ili nije – rekao je dr Tap.

Posebna Komisija za zločine u međuvremenu je potvrdila da su stručnjaci razmotrili ovaj slučaj.

Više od 38 godina nakon nestanka gospođe Park, misterija Dame iz jezera (slučaj je dobio ime po noveli Rejmonda Čendlera), možda će na kraju dobiti još jedan dramatičan zaokret.