Kockice koje su nam ulepšale detinjstvo: Pogledajte pismo koje je LEGO slao roditeljima pre 40 godina (FOTO)

Lego kocke spadaju u igračke koje su većini ulepšale detinjstvo, uticale na kreativnost i imale veliki udeo u razvoju mašte ogromnog broja dece. Pogledajte kakvo pismo je kompanija slala roditeljima '70-ih godina prošlog veka.

Prošle nedelje, na Reditu se pojavila fotografija pisla koje je LEGO uključio u svoja pakovanja kockica tokom ’70-ih, piše Hafington post.

Pismo je bilo adresirano na roditelje, a još tada se ticalo ravnopravnosti polova koje mnoge kompanije ne razumeju ni danas.

Roditeljima,

Potreba za stvaranjem je podjednako jaka kod sve dece – i dečaka i devojčica.

Mašta je ta koja se računa, a ne umeće. Gradite sve što vam padne na pamet, na način na koji želite – krevet ili kamion, kuću za lutke ili svemirski brod.

Mnogi dečaci vole kućice za lutke. Njima su one mnogo ljudskije nego svemirski brodovi. Mnoge devojčice više vole svemriske brodove. Njima su oni uzbudljiviji nego kućice za lutke.

Najvažnije je da im u ruke date pravi materijal i pustite ih da stvaraju šta god žele.

Korisnik Redita koji je okačio ovu fotografiju koja je rasplakala mnoge koji su pročitali pismo rekao je Buzzfeed-u da je pismo pronašao dok se igrao sa svojom sestričinom u bakinoj kući.

– Zapanjilo me je koliko je ovo moderna poruka za nešto što je napisano pre 40 godina. Mislim da bi i današnji proizvođači igračaka mogli iz ovoga na nauče – oizjavio je on za Buzzfeed.

LEGO je i u kasnijim godinama nastavio da promoviše rodnu ravnopravnost. Ovo je poster iz 1981. godine koji je bio revolucionaran u ono vreme.

 

* Dopala vam se ova priča? Lajkujte nas na Facebook-u i vaša dnevna doza istorijskih zanimljivosti stiže!loading...