Kome bi oni bili startna postava? 11 diktatora koji su bili i veliki fudbalski navijači

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, pa su tako i neki od najvećih svetskih diktatora bili veliki fudbalski fanatici. Pogledajte prvi tim najvećih svetskih diktatora koji su ujedno bili i veliki fudbalski navijači!

Iako ih istorija pamti po stvarima koje nemaju mnogo veze sa sportom i ovi diktatori su bili veliki simpatizeri svojih klubava.

Međutim, to su navijači koje ni jedan klub na svetu ne želi.

Pogledajte prvi tim najvećih svetskih diktatora koji su ujedno bili i veliki fudbalski navijači.

Adolf Hitler – Šalke

Firer je navodno bio veliki ljubitelj Šalkea. Ovaj nemački klub je u to vreme osvojio čak šest titula prvaka Nemačke.

Gadafi – Liverpul

Pukovnik Gadafi je navodno bio navijač Liverpula. U prilog ovoj priči ide tvrdnja da je u njegom skrovištu pronađena krigla sa grbomtog kluba.

Osama Bin Laden – Arsenal

Prvi čovek Al Kaide bio je veliki fan Arsenala. On je zavoleo tobdžije još kao tinejdžer i nekoliko puta je gledao njihove mečeve na “Hajberiju”.

Benito Musolini – Bolonja

Ovaj italijanski fašista bio je navijač Bolonje. Nakon što je došao na vlast ovaj tim je osvojio šest šampionskih titula u Italiji.

Josif Staljin – Dinamo Moskva

Dinamo je osnovan od strane jednog od najlojalnijih Staljinovih ljudi. KGB je uspešno vodio klub nekoliko decenija.

Nakon poraza SSSR od Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1952. godine Staljin je bio toliko besan da je naredio da se ceo tim raspusti.

Idi Amin – Hejs

Idi Amin, diktator Ugande, postao je veliki navijač ovog kluba nakon petnaestogodišnjeg boravka u britanskoj vojsci. Bio je impresioniran pričama koje je slušao o ovom engleskom klubu.

Nikolae Čaušesku – Steaua

Rumunski klub je zapravo bio u vlasništvu vojske pre revolucije 1989. godine. Steaua je zahvaljujući pomoći politike uspela da osvoji šest šampionskih titula, titulu prvaka Evrope, kao i da postavi rekord sa 104 utakmice bez poraza.

Kim Džong Un – Sonbong

Apsolutni vladar Severne Koreje Kim Džong Un mnogo više voli košarku, ali gleda i fudbal.

Njegov omiljeni klub je Sonbong. To je ekipa koji su osnovali radnici i seljaci, a Kim Džong Un im je toliko lojalan da ih je bodrio samo dan nakon što je pogubio svoju devojku.

Fransisko Franko – Real Madrid

General Franko je bio veliki navijač Real Madrida. Njemu nije smetalo čak ni to što je Real poznat kao “Kraljevski klub”.

Franko je direktno uticao i na to da legendarni Alfredo Di Stefano svojevremeno pređe u Real, a ne u Barselonu.

Sadam Husein – Dandi

Bivši predsednik Iraka Sadam Husein navijao je za škotski Dandi. Pored reprezentacije Iraka, koja je skupo plaćala svoje neuspehe, Sadam je bio veliki fan ove škotske ekipe.

Fidel Kastro – Arsenal

Nekadašnji predsednik Kube Fidel Kastro takođe je navijač londonskog Arsenala. Kastro navodno ima i dres Arsenala sa svojim imenom.

 

 loading...