Nikad objavljene fotografije pronađene u mračnoj komori fotografa – Evo kako je bilo na Kenedijevoj ‘svadbi iz snova’ (FOTO)

Kenedijevi su se venčali 12. septembra 1953. godine u crkvi Svete Marije u Njuportu, južno od Bostona. Mediji su taj događaj prozvali 'venčanjem veka'. Kako je bilo na njemu, pogledajte ovde!

Crno-bele fotografije sa venčanja bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija i Žaklin Buvije, prodate su sinoć za 34.000 dolara na aukciji u Bostonu, saopštila je kuća RR Auction.

Fotografije, koje su napravljene na osnovu 13 originalnih negativa slika s venčanja, prodate su jednom lekaru iz Las Vegasa, koji je želeo da ostane anoniman.

Na fotografijama su mladenci koji izlaze iz crkve i kako kasnije seku svadbenu tortu.


Bostonska aukcijska kuća navela je da je slike napravio nezavisni fotograf Frenk Ataman i da su pronađene u mračnoj komori drugog fotografa. Pretpostavlja se da te fotografije nisu nikada objavljene.

Venčanje Kenedijevih je bio veliki medijski događaj u to vreme u SAD. Taj događaj je u potpunosti tada pokrio časopis Lajf objavljivanjem fotografija više od 1.000 zvanica. Kenedi je u tom vreme bio senator Masačusetsa, a posle sedam godina postao je predsednik SAD.

Na aukciji je prodata razglednica koju su Kenedijevi uputili osoblju Bele kuće nekoliko dana pre ubistva predsednika, 22. novembra 1963. godine u Dalasu. Razglednica je prodata za 19.500 dolara.

Bostonska aukcijska kuća u septembru je prodala za 20.000 dolara kolekciju pisama koje je Kenedi slao porodici za vreme Drugog svetskog rata.

Prošle godine je prodat za više od 300.000 dolara automobil kojim su se vozili Kenedijevi nekoliko sati pre ubistva, kao i venčana zlatna burma Kenedijevog ubice, Lija Harvija Osvalda, za 108.000 dolara.loading...