Ona je bila supruga jednog od najvoljenijih američkih predsednika svih vremena. Posle njegove tragične smrti ponovo se udala i to za jednog od najbogatijih ljudi onog vremena. Iznad svega, bila je velika dama... a evo šta Žaklina Kenedi kaže o modi i stilu.

Pisma u kojima Žaklina Kenedi, kasnije Onazis, govori o dizajnu i svom ličnom modnom stilu, prodata su na aukciji za 28.400 dolara.

Kako prenosi AP, zajedno sa prepiskom, koju je Džeki O. održavala sa dizjanerima Ričardom Kitom Lengemom i Bilom Hamiltonom, tadašnjim glavnim stilistom Karoline Herere, prodate su i dve crno-bele fotografije bivše prve dame, snimljene u Palm Biču.

Foto: Beta

Žaklina Kenedi Onazis je razmenjivala pisma sa obojicom dizajnera, raspravljajući o odeći i nameštaju koje je kupovala od sredine oamdesetih pa sve do svoje smrti 1994.

U njima ona daje detaljne instrukcije za krojeve pantalona i sakoa, uz zahtev da bude što više boja.

– Jednostavno volim ovaj komplet i nosiću ga svuda jer su mi se smučili oni koji stalno nose crno, kao u mediteranskim selima gde svi po dvadeset godina nose crninu – napisala je u jednom od licitiranih pisama.

Kreirajući vlastitu definiciju glamura, Žaklina Kenedi Onazis je zapamćena svojim prepoznatljivim modnim stilom koji podrazumeva moderne komplete, ešarpe i velike naočare za sunce kao i smele kombinacije boja. Njen stil nije postao samo simbol jedne epohe već je zadržao svežinu i aktuelnost do današnjih dana.loading...