Veteran Dana D dobio najlepši rođendanski poklon (FOTO)

Simpatični Bernard Džordan nedavno se našao u pažnji svetskih medija kada je pobegao iz staračkog doma u Engleskoj. Pronađen je živ i zdrav u Normandiji u koju se uputio kako bi odao poštu svojim palim saborcima. Sada mu je za rođendan priređeno divno iznenađenje.

Bernard Džordan je veteran Kraljevske mornarice koji već nekoliko godina uživa u svojim staračkim danima u jednom domu na jugu Engleske.

Kada mu je medicinsko osoblje reklo da nije više mlad i da ne može da putuje na obeležavanje Dana D, Bernard im je pokazao da greše.

Iskrao se, pridružio se bivšim saborcima u autobusu, a zatim i na trajektu koji ih je prevezao u Francusku.

Osoblje doma je obavestilo policiju, a veseli dekica je pronađen na proslavi.

Ovaj simpatični veteran Drugog svetskog rata nedavno je proslavio 90. rođendan, a pokloni su stigli sa svih krajeva sveta. Naime, Bernard je primio neverovatnih 2.500 rođendanskih čestitki iz celog sveta!

– Hvala svima koji su mi poslali čestitku ili poklon. Na žalost, ne mogu svakom ponaosob da se zahvalim, pa se nadam da će dobiti ovu poruku. Ja sam samo običan čovek, ništa posebno. Neko bi rekao da sam sam pobedio Hitlera. Mnogo ljudi bilo je na plažama Normandije tog dana, a ova divni znaci pažnje su za njih, ne za mene – kaže skromni Bernard, a prenosi „Orange.co.uk”.

Vremešni ratni veteran planira da i sledeće godine ide na proslavu Dana D. Zbog toga je i pozdravio odluku kancelara Džordža Ozborna koji će odvajati novac za veterane Dana D, kako bi svake godine mogli da putuju u Normandiju.loading...