ZAVIRITE U “PLIŠANI” AVION ELVISA PRISLIJA: “Kralj rokenrola” definitivno nije štedeo na svom “letećem dvorcu”

avion
liveauctioneers.com

Prošlog meseca prodat je Elvisov privatni avion, koji je bio na A listi suvenira vezanih za kralja rokenrola. Pored mnogobrojnih špekulacija, cena aviona je pomalo razočarala Elvisove fanove, a najviše aukcijsku kuću.

Osim muzike koja nije sa ove planete, Elvis Prisli bio je poznat i po izuzetno luksuznom životu. Ovu činjenicu opravdava Elvisova kuća Grejslend u Memphisu.

Објава коју дели Dee San Nicolas (@angelfacedee) дана

Објава коју дели Kate McNee (@kathleenmcnee) дана

Osim ekstravagantne vile, Prisli je imao i skupe automobile. Njegove tri ružičasta Kadilaka postali su poznate zahvaljujući prerađenoj verziji pesme “Baby, Let’s Play House”, u kojoj je pevač zamenio stih “možda imate religiju” sa “možda imate Pink Kadilak”.

Što se tiče Elvisove ishrane tu je konkretan primer njegove “ekscentričnosti” – čuveni “Elvisov sendvič” koji se sastoji od slanine, banane i putera od kikirikija.

 

Elvisova vila, njegova ishrana, čak i neobični ružičasti Kadilaci odražavaju samo deo njegovog stila, ipak priču o Elvisovom neobičnom životu  zaokružujemo sa jednim avionom. 

Radi se o privatnom avionu iz 1963 “Lokhed Džetstar”. Nakon 30 godina stajanja i propadanja na jednoj pisti, luksuzna letelica je prodata 27. maja ove godine za 430.000 dolara.

Kralj rokenrola voleo je da leti pa su posle njega ostala čak tri aviona od kojih je jedan upravo prodat a preostala dva su ostala u vlasništvu Elvisove čuvene vile.

 

Lokhed Džetstar iz 1962. je u privatnom vlasništvu duže od 35 godina, a kako je navela aukcijska kuća koja ga je oglasila, avion se nalazio na pisti u Rosvelu koja se nalazi u Novom Meksiku.

 

Pored toga što je kompletno izrađen po Elvisovoj specifikaciji, enterijer aviona je odoleo zubu vremena. Posebno se ističu velike udobne fotelje i drveni komadi nameštaja u retro stilu. Fotelje i tepih su od crvenog pliša. Ono što je interesntno je i da je suvlasnik ovog aviona Elvisov otac Vernon, piše vintidž njuz.

Osim toga, Lokhed Džtstar je jedan od samo 204 aviona proizvedenih između 1957. i 1978. Upravo toliko je i trajala saradnja između dve fabrike Lokhed i Džetstar.

 

Sa originalnim kokpitom i bez motora, avion je procenjen na 2 miliona dolara, ali je prodat po znatno nižoj ceni.