“ŽENA VAM SE SKINULA GOLA? Histerična je, zovite doktora”: Ovo su NAJBIZARNIJI seks saveti iz 19. veka!

Viktorijansko doba
Pixabay.com

Da, tokom Viktorijanskog doba pojavile su se prve feministkinje - sifražetkinje, ali sve je bilo osmišljeno tako da muškarci uživaju u životu. Samim tim, naravno, seks je bio nešto čime su se bavili muškarci, a žene su to "morale" samo da bi rađale.

 

Zbog prilično rigidnih seksualnih normi u kasnom 19. veku, Viktorijanci su često prikazivani kao grešni, pohotni progonitelji, a od žena se očekivalo da čednost očuvaju po svaku cenu. U 19. veku seks je važio samo za način razmnožavanja, ali su svejedno postojali i saveti za seks. I od njih ćete se sigurno ohladiti.

“Ne žurite previše da otresete cvetak sa voća za kojim žudite…”

 

Seks se dešava samo u braku. Srećom većina muškarca i žena u viktorijanskom periodu venčavala se u ranim dvadesetim, pa nisu morali dugo da čekaju na telesno uživanje.

Žene, spremite se za bračnu noć! Morate naći način da istovremeno zadovoljite dugo potiskivane potrebe svog supruga, ali i da učinite da ostane radoznao i da vas i dalje želi. To može biti i te kako teško za nevinu nevestu koja čak ne zna ni kako se zove koji deo njenih genitalija. Jezivi savet iz jedne knjige iz 1869. godine kaže: “Ne žurite previše da otresete cvetak sa voća za kojim žudite, jer potom neće biti ni u pola privlačno”.

Muževi, dokažite se! Jeste da nikada pre bračne noći niste imali seks, ali ceo vaš brak zavisi od toga kako ćete se pokazati tog prvog puta. Bukvalno. Vilijam Džozefus Robinson, autor knjige “Seksualno znanje za muškarce” iz 1920. godine napisao je da je “bračna noć najvažnija tačka preokreta u ženinom životu”. Ali, opušteno, mladoženje, bez pritiska!

DOBRE VESTI! Nakon nekoliko decenija potiskivanja seksualnih potreba i “čekanja na brak”, napokon imate moralnu i zakonsku dozvolu da imate seksualni odnos!

LOŠE VESTI! Ako ste žena, ne bi trebalo da uživate u seksu. Ako ste muškarac, apsolutno pojma nemate kako funkcioniše žensko telo. I, naravno, ne isplati vam se da pitate suprugu šta da radite, jer ona tek ne zna šta će sa svim tim delovima.

NIKAKO seks satima PRE i POSLE jela!

 

Žene, vaši muževi zavise od vas! Muško telo se teško bori protiv seksualnih poriva, pa je na suprugama da očuvaju čestitost kuće. Dakle, viktorijanski savet glasi: ne dozvolite mu da vam dodirne kožu, a kamoli da vas vidi nagu.

Sudeći po predavanju doktora Eštona iz 1861. godine, tajming obroka i seksualnih odnosa je veoma važan za zdravlje ljudi. Možda zvuči komplikovano ili neobično, ali evo šta kaže cenjeni doktor: “Valjano vreme za seksualno zadovoljenje važan je faktor, pošto nepažnja u tom smislu može dovesti do bolova u abdomenu i otežanog varenja. Osobe koje imaju genetske predispozicije za bolesti organa za varenje nikada ne bi trebalo da imaju seksualne odnose pre jela, niti veoma brzo nakon obroka”. Te reči još i deluju logično, ali doktor nastavlja i savetuje da seks NIPOŠTO nemate dva ili tri sata pre i posle jela, a to ostavlja prilično malo vremena za uživanje u bračnoj postelji.

Muškarci, slobodno pojurite prositutku! “Vaša je žena sveti hram, čist predmet vašeg ognjišta. Ne kaljajte je svojim skandaloznim i poremećenim željama!” Ukoliko vam je potrebno više seksa no što vam supruga pruža ili želite seks koji podrazumeva “dodirivanje, nagost ili neke druge abnormalne aktivnosti”, pronađite prostitutku. To je društveno prihvatljivo, ali se o tome ne govori u javnosti, dabome.

Pravite bebu! Seksualni odnos u braku služi za stvaranje ploda. Uz podužu listu stvari koje ne biste smeli da radite kada je seks u pitanju, ovo je jedina informacija koja vam je data. Nema shema i dijagrama, niko se ne trudi da vas nauči bar kako se šta zove, ne – samo je bitno da znate da je sada vreme da pravite bebe.

Orgazam je lek za ženu, ali do vrhunca je dovodi samo lekar!

Seksualni odnos u “pogrešnoj pozi” može da ubije vašu ženu! Doktor Ešton ponovo osvaja svojom mudrošću, ovog puta objašnjavajući “pravu” i “pogrešnu” pozu za seks. On kaže: “Svaki neprirodni performans pogoršaće zdravstveno stanje vaše žene. Mnoge su žene bile teško povređene ili su obogaljene zbog zverstva svojih supružnika”. To je su zastrašujuće vesti, ali dobri doktor Ešton ne govori koje su to pogrešne poze za seks – valjda da ne bi uvredio naša krhka viktorijanska osećanja.

 

Ako žena hoće da ima seks sa vama, ona je luda! Setite se, ženin je posao da vam uskrati seks i da vas odvrati od tog greha. Ukoliko počne da vam prilazi, ako pokuša da vas dodirne ili ako, ne daj bože, skine odeću pred vama, odmah je odvedite doktoru jer je moguće da “ima histeriju”.

Lek za žensku histeriju je orgazam! Ali, muževi, to nećete raditi vi. Vašoj ženi će pomoći obučeni medicinski profesionalac. Doktor će doći u kućnu posetu, sa torbom punom specijalnih alatki – kao što su vibrirajući štap i vodeni “masažer”, da bi pokušao da izleči vašu suprugu. Ukoliko imate sreće, njen seksualni nagon će se umanjiti i više neće biti tako divlja, već će ponovo postati dobra viktorijanska curica koju ste oženili. A sad izađite i prepustite je rukama profesionalaca!

Što ste seksali – seksali ste se. Žena vam je trudna. Neko vreme neće biti seksa jer bi on mogao da “ošteti bebu”, a i – bespotrebno je imati ga, kad je već dete na putu.

Dobro, to ne znači da i dalje ne možete da jurite prostitutke! Dok se vaša žena kod kuće porađa i sa dušom se bori, vi ste raspomamljeni u lokalnom bordelu gde uživate u javnom i grupnom seksu. I dalje nije fino da vidite suprugu obnaženu, podsećamo, ali je sasvim u redu ako “zakačite” neku boleštinu u ovakvom okruženju.loading...