ZLOBNE DANAS STIŽE KAZNA: Uputite molitvu divnoj svetiteljki i verujte – PRAVDA ĆE PRONAĆI SVAKOG!

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave sećanje na Svetu mučenicu Ariadnu, ranohrišćansku svetiteljku iz 2. veka, zaštitnicu potlačanih i ugnjetavanih koji će, prema legendi, danas naći utehu i duhovni mir.

Wikipedia/Kolaž

Sveta mučenica Ariadna živela je u 2. veku u doba cara Hadrijana. Priča kaže da je kao veoma mlada postala robinja kod nekog vlastelina. Ipak, za razliku od ostalog roblja i samog gospodara, Ariadna je bila hrišćanka.

Sveta Arijadna
WIikipedia

Nakon što je vlastelinu rođen sin, on je naredio veliko žrtvovanje idolima i do njihovih hramova sa sobom poveo sve svoje robove. Ariadna je odbila da ide što je njenog gospodara veoma rasrdilo.

Robovlasnik je od nje zahtevao da prinese žrtvu idolima i odrekne se Boga što je ona odbila nakon čega je bačena u tamnicu i mučena.

Legenda kaže da je posle dugih muka puštena iz tamnice i najurena na ulicu. Ipak, nakon toga se vlastelin pokajao što ju je pustio da ide, pa je poslao poteru da je vrati.

Kada je Ariadna videla progonitelje, pomolila se Bogu da je zaštiti. Jedna velika stena pred njom se otvorila i Ariadna se sakrila u nju. Gonioce je to zbunilo, i uskoro je izbila svađa o tome da li da pokušaju da uđu u stenu ili ne. Izbila je i borba i gonioci su se međusobno pobili.

Hrišćani veruju da je nakon toga Ariadna otišla Bogu i da ga i danas moli za sve unižene i nemoćne da ih zaštiti od njihovih neprijatelja. Zato naš narod veruje da se danas treba pomoliti za zdravlje i milost ovoj svetiteljki.