Od svih strašnih sprava za mučenje u prošlosti OVA JE BILA NAJGORA i bila je SAMO ZA ŽENE (FOTO)

Molitveni krst
Dnevno.rs/Bojan Arsenović

Srednji vek bio je mračno doba u kome su ljudi najbrutalnije kažnjavani za stvari koje najčešće nisu ni učinili. Ondašnje društvo je naročito bilo surovo prema ženama, a do danas je nepoznat broj onih koje su osuđene i ubijene zbog "pakta sa đavolom" i zbog toga što su ih smatrali za veštice.

Posebno mesto u menažeriji brutalnih i neljudskih srednjevekovnih sprava za mučenje (od kojih su se neke zadržale u primeni sve do 20. veka!) zauzimaju sprave za mučenje koje su naročito napravljene i primenjivane prilikom ispitivanja i suđenja ženama optuženim za veštičarenje, nemoral ili bilo koji drugi onovremeni greh.

Ipak, čak i u ovoj zastrašujućoj strani ljudske istorije, posebno mesto po svojoj odvratnosti i surovosti zauzima Vaginalna kruška!

Dnevno.rs

Ova brutalna sprava korišćena je za mučenje žena koje su bile optužene za opštenje sa đavolom i njegovim sledbenicima.

Naprava se nasilnim putem stavljala u vaginu i pomoću posebnog mehanizma i uvećavala sve dok navedeni deo tela nije bio nepovratno rastegnut. Šiljci koji su se nalazili na delovima ove sprave bili su tu da kidaju delove vagine i pojačavaju bol.

Postojala je i oralna kruška, namenjena jeretičkim propovednicima i bogohulnicima, kao i rektalna koja se koristila za mučenje homoseksualaca.