TITOV OMILJENI VIC: Bio je ZABRANJEN, ali Broz ga je OBOŽAVAO! Jednom ga je ispričao i Rusima, ali njima NIJE BILO SMEŠNO

Mnogi su "zaglavili" Goli otok zbog pričanja "nepodobnih" političkih viceva u Titovoj Jugoslaviji, ali postojao je jedan koji je i sam maršal jako voleo da priča... naročito Rusima.

Tito
Wikipedia/Stevan Kragujević

Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor, voli da se smeje i šali, pa čak i na svoj račun. O ovome je naročito govorio legendarni Velimir Bata Živojnović koji je Brozu bio omiljeni domaći glumac i koji je sa Titom proveo mnoge vesele dane i kafanske noći.

Bata je posle pričao kako je Tito tražio da sluša viceve o sebi, naročito one “zabranjene” – one koji bi, ispričani izvan rezidencije predsednika značile “letovanje na Golom otoku”.

Tito je voleo da se šali, ali zbog OVOG ZABRANJENOG VICA O NJEMU biste u Jugoslaviji ZAVRŠILI NA GOLOM OTOKU

Sa druge strane, i Tito je voleo da priča viceve, a jedan mu je bio naročito drag, posebno nakon razlaza sa Sovjetima i Staljinom.

Pričaju trojica logoraša u nekom ruskom gulagu.

– Ja sam osuđen jer sam hvalio druga Popova – priča prvi.

– A ja sam zaglavio što sam kritikovao druga Popova – žali se drugi.

– A koji je tvoj greh? – pitaju trećeg.

– Ja sam drug Popov – odgovori ovaj.

Tražili su od Tita da UGASI TOMPUS KOJI JE PUŠIO USRED BELE KUĆE… Njegov odgovor bio je DRZAK, ALI GENIJALAN!

Priča kaže da je Tito ovaj vic jednom prilikom ispričao i samom Nikiti Hruščovu, predsedniku Sovjetskog Saveza. Da li je ovome bilo smešno, nije poznato.