12 trikova za SAVRŠEN PRVOMAJSKI ROŠTILJ

Kako biste obezbedili nezaboravan provod za Prvi maj i najukusniji roštilj, predstavljamo vam male trikove koji će vas sigurno učiniti zvezdom proslave.

 

1. Stavite meso u marinadu veče pre kako bi bilo sočno i dobilo posebnu aromu.

2. Dodajte u marinadu med, senf, začine i slične dodatke za poseban ukus.

3. Prvo ispecite slaninu na roštilju, ona će otpustutiti sokove koji će meso učiniti ukusnijim.

4. Polijte ćevape sa malo piva dok se budu pekli na roštilju.

5. Očistite rešetku roštilja sa pola glavice belog luka.

6. Stavite malo maslaca na meso dok se peče na roštilju kako bi bilo posebno sočno.

7. Krompir i ribu prvo uvijte u foliju pa zatim stavite na roštilj.

8. Povrće premažite uljem pre grilovanja, a začine po želji dodajte na kraju.

9. Ribu pre grilovanja zasecite na par mesta i dodajte začine.

10. Koristite manje komade mesa i često ih okrećite.

11. Možete da dodate malo slanine na meso za vreme pečenja za posebnu aromu.

12. Ostavite meso da odstoji pet minuta pre posluživanja.