13 GODINA BEZ TOŠETA: Napustio nas je prerano, a tek sad je rešeno jedno BITNO I BOLNO PITANJE

Makedonski pevač Toše Proeski poginuo je 16. oktobra 2007. godine u automobilskoj nesreći, a njegovo večno počivalište je godinama bila improvizovana grobnica.

toše proeski
printscreen

Iz Kruševa sada napokon stižu dobre vesti i konačno se rešava bolno pitanje – završava se Tošetova “večna kuća”, dostojno mesto na kojem će počivati.

“Večno počivalište pop-ikone i našeg sugrađanina Toše Todora Proeskog bilo je neostvareni san mnogih fanova i posetitelja Kruševa. Naš cilj je bio izgradnja tog večnog doma, a to znači puno za našu opštinu i za našu državu. Toše Todor Proeski je pop-ikona ne samo u Kruševu, on je ambasador Kruševa, ambasador naše zemlje i on je pokazivao kako treba čuvati i braniti našu zemlju”, rekao je gradonačelnik Kruševa Tome Hristoski.

Obnavlja se i manastir kom je Toše pomagao u izgradnji gde je često i spavao.

Soba u kojoj je Toše spavao – netaknuta je. Sto metara dalje stoji krst, postavljen u Tošetovu čast.

“13 dugih godina”

View this post on Instagram

“13 dugih godina “ Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat ❤️🙏🏻🇲🇰

A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski) on

Sećanje na pevača čuvaju kako obožavatelji tako i kolege. Toni Cetinski se povodom ove bolne godišnjice oglasio na svom Instagram profilu.

“13 dugih godina. Sutra negde u ovo vreme napustio si nas fizički, ali samo fizički, brate moj. Ne mogu verovati koliko i dan danas nedostaješ i koliki nam je još uvek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer. Pitaš me gde sam i šta radim? Plačem, da plačem… Na putu naravno i odvratna je kiša, ali tvoj osmeh je nada. Biće sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvek u našim molitvama. Voli te brat”, napisao je Toni.

Toni je potom objavio kolaž objava u kom pozira sa Proeskim, uz natpis “Forever Toše”.

Pevač Bojan Marović takođe se oglasio na Instagramu, govoreći da neke stvari teško prihvata, poput smrti njegovog prijatelja.

“Prosto takav sam. Teško je prihvatiti tih 13 godina, verujem da si opet ogrnut muzikom, verujem da nas opet tiho, kako si i živeo, čuvaš od vremena. Ostavio si trag, ostavio si uspomene, ostavio si muziku, besmrtan u srcu i duši. Počivaj u miru dobri moj”, napisao je Marović ispod dirljive fotografije sa Proeskim.