20 GODINA KASNIJE: Nekada su ovde snimana ‘Lepa sela lepo gore’, evo kako danas izgleda čuveni TUNEL (VIDEO)

Tunel lepa sela lepo gore
Youtube/screenshot

Pre 20 godina snimljen je film, koji stručnjci, ali i gledaoci smatraju jednim od najboljih u domaćoj kinematografiji.

 

Osim glumaca koji su obeležili radnju inspirisanu istinitim događajem i ostavili značajan pečat na sve one koji su fil pogledali makar jednom, važno je podsetiti se i mesta gde je većina radnje snimana!

Reč je o tunelu kod Prijepolja, koji i posle 20 godina od snimanja, obeležava deo jedne priče i prva je asocijacija kada spomenemo ”Lepa sela lepo gore”.

Dečaci Halil i Milan, glavni akteri filma, odrasli su pokraj ovog tunela, ali nikada se nisu usudili da u njega uđu, plašeći se nekakvog ”drekavca”, koji je bio samo plod njihove mašte.

Dvadeset godina kasnije, čuveni tunel i dalje intrigira. Masivna pojava na prvi pogled vraća sećanja na pojedine scene, pa i oni koji se danas tamo nađu, dobro razmisle hoće li ući.

Na portalu Clip.rs osvanuo je snimak tunela, a njihova ekipa uspela je da prođe kroz ”tamu tunela” koji je obeležio srpsku kinematografiju. Misterija ”drekavca” je razrešena još u filmu, ali jezi malo podilazi na samu pomisao radnje kultnog ostvarenja, koje je bilo srpski kandidat za ”Oskara”, za najbolji strani film 1996. godine.

Kako most danas izgleda i je l’ funkcionalan pogledajte OVDE.