A NIJE SEKS: Ova navika u spavaćoj sobi ključna je za srećnu vezu

seks
Flickr/Kena Sen

Ako ste pomislili da je u pitanju seks, prevarili ste se! Evo o čemu se radi.

 

Kada pogledate u poslednjih nekoliko meseci svoj ljubavni odnos, koliko puta ste rekli nešto što zapravo niste mislili, samo zato što ste bili neispavani i živčani? Koliko puta ste zbog toga preskočili seks, a koliko puta se upustili u žustru svađu s partnerom?

Verujemo kako taj odgovor podrazumeva čak nekoliko puta pa će vas itekako zanimati kako je kvalitetan san, ključ za srećnu vezu.

Istraživanje koje je sprovedeno na Univeritetu Florida, uključivalo je 68 novopečenih mladenaca, koji su pojedinačno i svakodnevno dokumenovali svoje zadovoljstvo u braku te količinu sna tokom 7 dana.

Nakon analize podataka, istraživači su otkrili kako su parovi, koji su spavali u proseku 7,5 sati, bili zadovoljniji svojim odnosom, od onih koji to nisu radili.

Još jedna zanimljivost – muškarci su prijavili veće zadovoljstvo odnosom na dane kada su duže i bolje spavali, čak i ako su taj dan imali negativne interakcije s partnerkom.

Iako ne možemo reći kako smo šokirani saznanjem da kvalitetan noćni san može uticati na naše odnose s drugim ljudima, neka ovi rezultati budu mali podsetnik koliko je važno dobro se naspavati, za sveukupno zdravlje i sreću.loading...