Većina domaćica uglavnom se ispraksirala u pravljenju čizkejka sa korom od plazme i bobičastim voćem odozgo. Rešili smo da vam malo 'pomrsimo konce' i naučimo vas da napravite nešto sasvim drugačije - čizkejk, ali slani.
SASTOJCI:
– 40 g putera
– 5 g želatina u listićima
– 250 g belog sira
– 2 kašike jogurta
– 1/3 veze sremuša
– 3-4 kašike kisele pavlake
– so, biber
– 100 g krekera
– malo kečapa
PRIPREMA:
Stavite želatin u malo hladne vode i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Za to vreme u blenderu sameljite krekere, dodajte malo kečapa i rastopljeni puter i uz mešanje sjedinite masu.
U pleh za mafine stavite papirne korpice, pa sipajte kašiku-dve smese s krekerima po dnu korpice i dobro je pritisnite. Ceo pleh stavite u frižider i ohladite pola sata.
Ocedite želatin i dodajte ga blago zagrejanom jogurtu, pa dobro promešajte. U drugoj posudi izmešajte izmvrljen sir, pavlaku, so, biber i sitno iseckan sremuš.
Dodajte jogurt sa želatinom i dobro promešajte. Smesu možete sipati u poslastičarsku kesu ili špric ili je kašičicom sipati us vaki otvor. Poravnajte i vratite pleh u frižider najmanje na sta vremena.
Pre služenja skinite papirne korpice, ukarsite i poslužite.
Od ove smese dobićete tačno 12 komada.