A sada nešto sasvim drugačije, SLANI ČIZKEJK!

Većina domaćica uglavnom se ispraksirala u pravljenju čizkejka sa korom od plazme i bobičastim voćem odozgo. Rešili smo da vam malo 'pomrsimo konce' i naučimo vas da napravite nešto sasvim drugačije - čizkejk, ali slani.

SASTOJCI:

– 40 g putera

– 5 g želatina u listićima

– 250 g belog sira

– 2 kašike jogurta

– 1/3 veze sremuša

– 3-4 kašike kisele pavlake

– so, biber

– 100 g krekera 

– malo kečapa

PRIPREMA:

Stavite želatin u malo hladne vode i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Za to vreme u blenderu sameljite krekere, dodajte malo kečapa i rastopljeni puter i uz mešanje sjedinite masu.

U pleh za mafine stavite papirne korpice, pa sipajte kašiku-dve smese s krekerima po dnu korpice i dobro je pritisnite. Ceo pleh stavite u frižider i ohladite pola sata.

Ocedite želatin i dodajte ga blago zagrejanom jogurtu, pa dobro promešajte. U drugoj posudi izmešajte izmvrljen sir, pavlaku, so, biber i sitno iseckan sremuš. 

Dodajte jogurt sa želatinom i dobro promešajte. Smesu možete sipati u poslastičarsku kesu ili špric ili je kašičicom sipati us vaki otvor. Poravnajte i vratite pleh u frižider najmanje na sta vremena.

Pre služenja skinite papirne korpice, ukarsite i poslužite.

Od ove smese dobićete tačno 12 komada.