Aca Lukas tvrdi da je pokraden: Spremio krivične prijave za čelnike RTS-a

Srpski pevač kaže da ima dokaze da su na ovogodišnjem muzičkom takmičenju Pesma za Evroviziju ukradeni SMS glasovi, koji je trebalo da odu u humanitarne svrhe.

Foto: screenshot/youtube.com/RTS Pesma Evrovizije

Zbog toga će pevač, kako kaže, podneti krivične prijave protiv direktora javnog servisa i urednica Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević, kao protiv petoro članova žirija.

– Imamo dokaze da je ukradeno minimum 100.000 glasova. Gde je otišao taj novac? Podnosimo krivične prijave za trgovinu uticajem protiv urednice Zabavnog programa, kao i krivičnu prijavu za organizovani kriminal protiv direktora RTS-a, glavnih urednika i petoro članova žirija. Imamo dokaze da je žiri instruisan da glasa – rekao je Lukas u Jutarnjem programu TV Prva.

On tvrdi da nije rekao da je Olivera Kovačević uzela novac da bi pobedila Sara Jo, kako se prethodno pisalo u medijima, ali da želi da zna gde su otišle pare od poruka.

– Znao sam davno da je Olivera Kovačević uzela novac za pobedu grupe Huriccane na prethodnoj Beoviziji, ali smo sada utvrdili. Za 15 dana podneću krivičnu prijavu, imam 3 svedoka – rekao je Lukas, i dodao:

– Ne ljutim se što sam izgubio, ali RTS je moja i vaša, isto koliko i njihova. Neću da se niko sprda sa mnom. Nemojte da pravite budale od nas. Na koji način organizujete prevaru, gde su otišle pare od poruka? – upitao je Lukas.

Za pobednicu Konstraktu je rekao da joj želi sve najbolje, kao i da će navijati za nju u Torinu, iako lično smtra da je bilo mnogo boljih pesama, ali je ova zaživela u narodu.