ADRESE KOJE MORATE DA ZAPAMTITE: Ovi kafići i restorani u Evropi imaju NAJLEPŠE POGLEDE!

More Restoran
Pixabay.com

Nije sve u kafi, mnogo toga je u ambijentu i pogledu.

 

Pažljivo odabrani kafići u gradovima Evrope nude poseban turistički doživljaj.

Turisti sa skromnim budžetom sa putovanja mogu da ponesu lepe uspomene i fantastične slike kao i oni koji odsedaju u najskupljim hotelima, ukoliko pažljivo biraju mesta na kojima će popiti kafu.

Nije sve u kafi, mnogo toga je u ambijentu i pogledu. Cena espresa ili kapućina u kafićima na posebnoj (često “visinskoj”) lokaciji obično nije ništa viša od onih u bučnim kafeima u najprometnijim ulicama.

Sicilija, hotel “Belmond” u Taormini – Najromantičnije mesto na Siciliji je Taormina, a najlepši pogled se pruža sa terase hotela “Belmond grand hotel Timeo”. Ovde su pile kafu Sofija Loren i Odri Hepbern.

Venecija, “Hilton Molino” – Kafa sa ove terase ne zaboravlja se do kraja života. Po lepom danu uz kafu “služe” i širok pogled na venecijansku lagunu, Guideka kanal i Trg Svetog Marka. Oni sa veoma skromnim budžetom mogu da uživaju u sladoledu poslastičarnice “Niko”, koja se nalazi na Dorsoduru.

Moskva, “O2” – Crveni trg je prelep kada se gleda s visine, a to je najbolje uraditi sa terase hotela “Ric Karlton” na kojoj se nalazi bar “O2”.

Budimpešta, “Ponton” – Noćni klub, koji uveče nudi najbolju živu muziku u gradu, danju je mesto za kafu sa nezaboravnim pogledom. Nalazi se ispod Lančanog mosta.

Prag, “Grozeto marina” – I u Pragu barže na Vltavi nude dobar provod, pa se u ovom restoranu može pojesti jeftina pica, ali i popiti samo kafa. Pivo je jeftinije od flaširane vode.

Istanbul, “360” – Iz legendarnog restorana se pruža spektakularan pogled, a ovaj noću trendi klub potpuno je zatvoren staklom, pa je i zimi lepo sedeti u njemu.

Rim, hotel “Rafael” – U samom srcu Rima, blizu Pjaca Navone, nalazi se hotel “Rafael” u koji mnogi ne smeju da uđu plašeći se cena. Restoran je vegetarijanski, porcije su oko 20 evra i uz hranu gratis dobijate spektakularan pogled.