Ako budete nosili ovaj DRAGI KAMEN bićete PUNI PARA! Saznajte koji je dragulj pravi za vas

Drago kamenje
Pixabay.com

Poznato je da mesec rođenja astrološki utiče na to kakva će biti vaša ličnost i životne šanse i prepreke. Međutim, mesec rođenja otkriva još nešto nama dragoceno, a to je koji dragi kamen nam donosi sreću.

 

Ako na vaš omiljeni prsten ili ogrlicu ugradite pravi dragi kamen, krenuće vas sreća u životu.

Januar: Granat

Granat je poludragi kamen kojeg su ljudi koristili kao ukras još od bronzanog doba. Veruje se da donosi sreću onome ko ga nosi i ispunjava ga ljubavlju, ali i pobuđuje seksualnu energiju. Ovaj kamen označava snažan duh, vernost i pozitivne misli. Onima koji su rođeni u januaru ovaj kamen doneće samouverenost i poslovni uspeh.

Februar: Ametist

Ametist je dragi kamen koji označava iskrenost, smirenost i talenat za muziku ili slikarstvo. Veruje se da sam ametist štiti svog nosioca od zlih očiju i uroka. On je blago ljubičaste boje, a u svaki prostor unosi harmoniju i mir, pa se preporučuje da uvek bude u samom centru svakog doma.

Mart: Akvamarin

Akvamarin je dragi kamen koji donosi hrabrost, mir, zdravlje, ali i pomaže u učenju. Od davnina se verovalo da bi svi parovi trebalo da nose akvamarin na prstenju, jer on produbljuje ljubav i budi strast. Ovaj kamen posebno se povezuje sa mornarima koji ga nose kao talisman, jer ih čuva od utapanja. Osim mornara koriste ga putnici koje štiti od zla na putovanjima.

April: Dijamant

Dijamant je najdragoceniji i najtvrđi dragi kamen koji postoji u prirodi. Onome ko ga nosi dijamant donosi vernost, ljubav, čistotu i nevinost. Puni nas energijom i podstiče na ostvarenje cilja. On je najčvršći mineral od svih, a daje veliku hrabrost i čvrstinu onima koji ga nose. Od davnina ga povezuju s magijom i mistikom.

Maj: Smaragd

Smagrad je poseban dragi kamen. Onaj ko ga nosi je miroljubiv, romantičan i brižan. Sam kamen znači ljubav i ako ga držite uz sebe ispuniće vas ljubavlju i poštovanjem. Svog partnera uvek ćete obasipati nežnošću i poštovanjem. Takođe pojačava senzualnost i pobuđuje seksualnu energiju i poboljšava pamćenje.

Jun: Biser

Za ovaj neobični dragi kamen mnogi još i danas veruju da poseduje magične moći. Svom nosiocu donosi iskrenost, čistotu, smisao za humor, ali i inteligenciju. Osim toga označava otvorenost, ljubaznost i bogatstvo. Biser nastaje u samom srcu školjke i svom nosiocu daruje veliku ljubav.

Jul: Rubin

Rubin predstavlja iskrenost, prijateljstvo i čuva od nesreće i lošeg zdravlja. Najjači je crveni kamen i onome ko ga nosi podariće mnogo energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ne preporučuje se onima koji već poseduju dovoljno energije, jer će na njih imati suprotan efekat. Osim toga označava slobodu i razigran duh.

Avgust: Peridot

Periodit je dragi kamen koji predstavlja veselje i veliku kreativnost. Svom nosiocu podariće pre svega dobro zdravlje, bogatstvo i radost. Štiti od zla i omogućava vam uspešnost u obavljanju poslova. Osim zdravlja donosi i drugu vrednu stvar, ljubav.

Septembar: Safir

Safir je dragi kamen modre boje koji će u svaki dom uneti mir, mudrost i istinu. Svom nosiocu podariće snagu, marljivost, ali i učiniće ga jako emotivnim i brižnim, najviše prema svojoj porodici. U prošlosti su verovali da je safir prava ljubavna amajlija i da noseći ovaj kamen privlačite suprotan pol.

Oktobar: Opal

Opal je dragi kamen koji simbolizuje optimizam i prijateljstvo. Veruje se da donosi lepotu i sreću onome ko ga nosi. Osim toga svojim šarenim i razigranim izgledom daje nadu i optimističan duh. Uz opal, otpuštaju se kočnice i isprobavaju nove stari, stoga je pogodan za trenutke u kojima se morate odlučiti za neku promenu.

Novembar: Topaz

Topaz je dragi kamen koji označava vernost, hrabrost i poštenje. Onome ko ga nosi podariće dobro zdravlje, vernost, kao i sreću. Nosiocu topaza porodica će uvek biti na prvom mestu. Topaz stimuliše mentalnu snagu, odvažnost i hrabrost, što je posebno važno u poslovnom svetu. Odličan je talisman protiv uroka.

Decembar: Tirkiz

Tirkiz je dragi kamen koji donosi sreću, zdravlje i mir. Onome ko ga nosi doneće otvorenost, iskrenost i brižnost. Pojačava mentalne sposobnosti i bolje pamćenje. U kuću će uneti mir i spokoj, kao i dobre međuljudske odnose. Često se poklanja na venčanjima i veridbama, jer donosi ljubav, bogatstvo kao i plodnost.