Uvek postoje podsvesni znaci da niste zadovoljni svojim životom i partnerom. To se oseti već kada se izgubi strast između vas i vašeg partnera, ali to nije sve

 

Kako britanski Dejli Mejl navodi, psihološkinja Rejčel Mekklin je otkrila deset malih znakova koji nam ukazuju da nismo zadovoljni sa našim partnerom. Zato ne potiskujte nezadovljostvo već se ratosiljajte loše veze čim primetite više od dva znaka od navedenih deset.

1. Više nema iskrica

Ako vam je partner totalno predvidiv i običan i ako vas više ništa ne uzbuđuje, prekinite vezu. Nedostatak spontanosti obično biva začinjen i sitni razmiricama koje postaju sve veće, a ako vas partner više ne iznenađuje najbolje je napustiti tu vezu pre nego što postane pravi pakao.

2. Partner vas lako iznervira

Stvar je jasna, ako stalno radi stvari koje vas iritiraju, bolje je otići odmah.

3. Više niste intimni

To je znak da se jedno vas ili je zaljubljeno u drugog ili ima psihosomatske probleme. Šta god da je u pitanju, treba biti iskren i probati rešiti problem.

4. Jedva čekate da ostanete sami

Parovi koji više nisu zaljubljeni prosto uvek nalaze uzgovor kako se ne bi videli, otišli od kuće ili bilo kako ostali sami. Ako sebe uhvatite u tome da lažete gde idete da ne biste videli vašeg partnera zapitajte se da li takvu vezu treba nastaviti.

5. Ne delite kompilmente vašem partneru

Jednostavno vam je dozlogrdilo. Kako i da nekoga pohvalite kada ne radi stvari na način da svi uključujući i vas budu zadovoljni.

6. Opada vam nivo samopouzdanja

Pitate se da li ste dovljno simpatični, lepi, atraktivni za suprotan pol jer vas vaš partner više i ne gleda. Viđate se samo kada dođe kući da prespava-loš znak. Možda ima i nekog drugo. Treba puno rada na toj vezi da opstane ali i na vama, ako vas to dovede u poziciju da shvatite da vas je veza iscrpla i da više nemate čari kao nekad.

7. Ne radujete se povratku kući sa posla

To znači da vas vaš partner čini zaista nesrećnim, čim vam par sati ostanka na poslu čini zadovoljstvo.

8. Prestali ste da planirate zajednička putovanja

Planiranje putovanja, maštenje o zajedničkoj deci i malim lepim trnutcima, je ono što ukazuje da smo zaljubljeni u partnera. Ako toga nema, to znači da je vaša veza samo živvot u dvoje zbog nekih “spoljašnjih” razloga.

9. Više se ne trudite ni da lepo pre partnerom izgledate

Psiholozi kažu da je vam to samo vaša podsvest poručuje da  treba puno truda da se ponovo zaljubite  u partnera ili da ga napustite.

10. Omalovažavate se pred prijateljima?

U tom slučaju ili u četiri oka raspravite sve šta vam smeta u vezi parnera/ke. Ako ne uspete, izađite iz takve veze jer vam ne treba neko ko će neprestano da vas nervira i ponižava.loading...