Ne pristajte na svaku glupost koju vam partner predloži.

 

Svaka duža veza zahteva određenu žrtvu i veliku toleranciju, ali to ne znači da morate pristati na svaku glupostkoju vam partner predloži. Uprskos tome, dugoročno povlađivanje će od vas napraviti sasvim drugu osobu, koja vam se neće nužno sviđati. Donosimo situacije u kojima je NE jedini odgovor koji morate da kažete.

Želi čudne stvari u krevetu

Na polju seksualnosti je uvek zabavno eksperimentisati, međutim poenta je da odnos bude obostrano zadovoljstvo. Ukoliko želi nešto na šta niste spremni, odlučno mu recite “ne”.

Želi da zaboravite prijateljice

U početku želite da provedete svaki trenutak zajedno, ali kako vreme odmiče, morate ga uvesti u krug svojih prijatelja. Postoji velika šansa da mu se neko neće sviđati i to treba poštovati. Međutim nikako ne treba da dopustite da vam zamera ili zabranjuje druženje s osobama koje njemu ne odgovaraju. Ko kaže da njegovi prijatelji vama ne idu na živce?

Bira vam garderobu

Svako ima pravo na komentar tuđih krpica, ali onog trena kad partner od vas traži potpunu promenu vašeg ormana, zapitajte se šta tačno želi od vas. Odeća je način na koji želite da predstavite sebe svetu u skladu sa svojim mogućnostima, i ako mu se to ne sviđa, najbolje je da se pozdravite.

Traži da volite njegov hobi

Pecanje? Odlično. Paintball? Može i to. Kompjuterske igre? Zašto ne! Penjanje na stene? Tu ćemo stati. Lepo je što želi da vas uključi u stvari koje voli, ali niste dužni da trošite svoje dragoceno slobodno vreme na njegove hobije koji vas ne zanimaju. Umesto toga, više se koncentrišite na aktivnosti koje vas oboje privlače, a ostatak vremena posvetite bavljenju stvarima koje ispunavaju samo vas.

Svaki praznik morate da provodite kod njegove porodice

Odnos s njegovom porodicom bi uvek trebalo da bude na distanci donekle, međutim insistiranje da svakog praznika budete za stolom s istim ljudima može da bude naporno, a i niko vas ne pita da li taj dan želite da provedete sa svojom porodicom. Dogovorite jedan dan ručak kod svojih ili mu predložite da provedete poseban dan zajedno.loading...