Ako ste ovih dana šetali Beogradom vrlo lako je moglo da vam se desi da naletite na nju! "Mrtva nevesta" šetala je glavnim gradom Srbije plašeći ljude!

 

Srećom, nije u pitanju početak “zombi apokalipse” već promocija novog ruskog horor filma – Nevesta.

 

Posle dužeg vremena ljubitelji horora konačno će uživati u zastrašujućem ostvarenju ruskog reditelja Svjatoslava Podgajevskija koji je od sutra u domaćim bioskopima. Za film, koji je dobio sjajne kritike u Evropi, vlada veliko intersovanje i američkih studija, pa je tako Lionsgate već angažovao autorski tim filma “Conjuring“ i najavio snimanje američke verzije ovog sjajnog horora.

– U ruskoj istoriji su poznati različiti i vrlo čudni običaji i rituali tokom održavanja ceremonija, pa smo ih objedinili u ovom filmu, iako je cela ideja potekla od jednog članka na temu običaja. Ritual fotografisanja umrlih koji se naročito provlači kroz istoriju, bio mi je posebno intrigantan, i na njemu je, pre svega, baziran scenario – rekao je reditelj.

 

Najavu prikazivanja filma “Nevest” prati kampanja u okviru koje su Beograđani oduševljeno, ali i bojažljivo, sretali po gradu Nevestu, sa kojom su, iako ih je plašila, ipak želeli i da se slikaju.

 

One, koji su je propustili, Nevesta će dočekati na premijernom prikazivanju u bioskopu Cineplexx u Ušće shopping centru, sutra od 20.40h. Film je od sutra i na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji i regionu.