Ako ste se pitali da li je vaša VAGINA uopšte ‘NORMALNA’, evo PRAVOG ODGOVORA i na šta MORATE da obratite pažnju!

Vagina
Pixabay.com

Prvo i osnovno, veličina stidnih usana, naročito malih ili unutrašnjih, jako varira od žene do žene i bez obzira o kolikoj je varijaciji reč, sve usmine su normalne.

Činjenica je da broj žena koje se odlučuju da odu pod nož kako bi ulepšale svoje najintimnije delove vrtoglavo raste i da su za to spremne da izdvoje i po 6 – 7.000 evra.

Zbog toga se sve više žena pita da li im sve tamo dole izgleda onako kako bi trebalo.

Ako ste i vi jedna od tih žena, evo mišljenja stručnjaka koji su na portalu Prevention otkrili ženama kako normalna vagina treba da izgleda.

Prvo i osnovno, veličina stidnih usana, naročito malih ili unutrašnjih, jako varira od žene do žene i bez obzira o kolikoj je varijaciji reč, sve usmine su “normalne”, usprkos svemu u šta nas uveravaju pornografska industrija, stariji udžbenici iz anatomije i estetski hirurzi.

Ranije je bilo uvreženo mišljenje da su unutrašnje stidne usne manje od spoljašnjih, ali to ne mora da bude tako, i ako nije, ne radi se o anomaliji, kažu stručnjaci.

Zabluda je i da stidne usne moraju da budu apsolutno proporcionalne, normalno je da je jedna veća, a druga manja.

Isto tako, sasvim je normalno da unutrašnje usne budu van spoljašnjih, i obrnuto.

Normalno je i da su drugačije boje od drugih koje ste videli ili ste čuli da je neka boja normalna. Unutrašnje usne mogu da budu bilo koje nijanse između ružičaste i smeđe, i ne samo to: različiti delovi unutrašnjih usana mogu da budu drugačijih nijansi.

Dakle, odgovor na pitanje koliko tipova vagine postoji jeste – beskonačno.

Ono što nije normalno na intimnom delu jesu plikovi, svrab, peckanje i bol, pa ako primetite nešto od navedenog, obavezno ideti kod lekara.